Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Aurinko juo kermaa - luontoilta ja julkaisutilaisuus

Aurinko juo kermaa - luontoilta ja julkaisutilaisuus

Runoilija Inger-Mari Aikion ja äänitaiteilija-muusikko Miro Mantereen runomusiikkiteos “Beaivváš čuohká gaba - Aurinko juo kermaa” julkaistaan lokakuussa kirja&cd-yhdistelmänä. Teos esittelee luonnon ja ihmismielen kulkua kahdeksana vuodenaikana kesästä kevääseen.

Milloin
perjantai 07. Marraskuuta 2014, 18.00
loppuu
perjantai 07. Marraskuuta 2014, 20.00
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

”Aurinko juo kermaa” sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Miro pyysi Inger-Maria eli Imaa kirjoittamaan lyhyitä, haikumaisia runoja sävelteoksensa ytimeksi. Vuodessa syntyi melkein 200 runoa, joista pieni osa valikoitui ”Aurinko juo kermaa”-runomusiikkiteokseen ja 130 runokirjaan. Kaikki runot ovat sekä saameksi että suomeksi.

Vuodenaikojen vaihtuminen kuuluu väkevänä niin sanoissa kuin musiikissakin. Miro luo Iman runojen inspiroimana ja äänimaisemilla lausunnan ja musiikin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hänelle runo on musiikkia ja äänimaisemat vuoropuhelua runojen ja luonnon kanssa.

Runomusiikkiteoksen julkaisujuhlaa ja samalla Ylä-Lapin luontokeskus Siidan luontoiltaa vietetään Inarissa, Siidassa, 7.11.2014 kello 18 alkaen.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa ja sinne on vapaa pääsy.

Järjestäjänä Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/aurinko-juo-kermaa-luontoilta-ja-julkaisutilaisuus/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG