Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Lasten saamenkielinen elokuvaleiri

Lasten saamenkielinen elokuvaleiri

Metsähallitus järjestää 10.-12.8. Sevettijärvellä jo kolmatta kertaa saamenkielisen elokuvaleirin. Leirillä tutustutaan alueen luontoon ja kulttuuriin ja tehdään tietysti elokuvia. Vuoden 2015 teemana leirillä on kolttakulttuuri.

Milloin
10.08.2015
loppuu
12.08.2015
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siidan asiakaspalvelu
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Tervetulleita ovat niin saamelaisalueella kuin muuallakin Suomessa asuvat lapset. Leirin aikana tutustutaan työpajoissa muun muassa järvikalastukseen verkoilla, kolttakulttuuriin ja kolttien historiaan sekä elokuvan tekoon. Lapset pääsevät itse käsikirjoittamaan ja näyttelemään elokuvissa. Elokuvia esitetään Yle Sápmin saamenkielisessä Unna Junná -lastenohjelmassa ja lisäksi tehdään lyhyitä filmejä Metsähallituksen omaan käyttöön.

Leirillä toiminta järjestetään inarinsaameksi, koltansaameksi ja pohjoissaameksi. Leirillä on tilaa yhteensä 20 lapselle: inarin- ja koltansaamenkielisiä lapsia mahtuu mukaan kuusi kumpiakin ja pohjoissaamenkielisiä kahdeksan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja mikäli jonkun kielen osalta eivät kaikki paikat tule täyteen, pääsevät varasijalla olevat muunkieliset lapset mukaan. Sevettijärvelle järjestetään kuljetus sekä Ivalon että Utsjoen suunnalta. Leiri on osallistujille täysin maksuton.

Ilmoittautuminen leirille on alkanut ja se päättyy 31.7. Leirille ilmoittaudutaan sähköpostitse ja viestissä tulee mainita lapsen nimi, ikä, kieli sekä huoltajan yhteystiedot. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ilmoittautumislomake ja leirin ohjelma. Peruutuksesta ilman painavaa syytä 3.8. jälkeen peritään 50 € peruutusmaksu.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset: Ida Ikonen, ida.ikonen(at)metsa.fi, 040 557 45 16

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/lasten-saamenkielinen-elokuvaleiri/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG