Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Lemmenjoen retkipäivä

Lemmenjoen retkipäivä

Lemmenjoen kansallispuistossa ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Njurgulahden kylässä on Lemmenjoen retkipäivänä tarjolla monipuolista luonto- ja kulttuuriohjelmaa. Lemmenjoen retkipäivä on osa Inariviikkojen ohjelmaa.

Milloin
24.07.2015
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siidan asiakaspalvelu
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lemmenjoelle Njurgulahden kylään lähdetään aamulla Kiilopäältä ja Ivalosta linja-autokuljetuksella. Jo matkalla linja-autossa kuullaan asiaa Lemmenjoen kansallispuistosta. Kuljetukset ovat maksuttomia, mutta ennakkoilmoittautuminen tulee tehdä Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan p. 0205 64 7740 tai siida(at)metsa.fi.

 

Tapahtuman järjesetää Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus yhdessä Lemmenjoen alueen yrittäjien, Inarin kunnan ja Lapin lehtikustannuksen kanssa.

Maksuttomat bussikuljetkset Lemmenjoelle: 
Kiilopää - Saariselkä (Kylpylähotellin pysäkki) - Ivalon linja-autoasema- Inari (Siida) - Lemmenjoki.

Klo 7.30 1. bussi Kiilopäältä Lemmenjoelle
Kiilopää– Saariselkä  – Ivalo  -Inari - Lemmenjoki
7.30          7.50        8.30      9.15  10.00

klo 10 Ivalo (2. bussi) Ivalosta Lemmenjoelle
Ivalo - Inari - Lemmenjoki
10.00   10.45    11.30

Bussit saapuvat Lemmenjoella ensimmäiseksi Lemmenjoen luontotuvalle, jossa kuullaan lyhyt yleisopastus alueesta.

Päivän aikana tutustutaan Kaapin Jounin tilaan, joka on merkittävä näyte vanhasta saamelaisesta elämäntavasta. Tilaan voi tutustua omatoimisesti tai osallistumalla opastustuokioihin, joita on suomen ja englannin kielillä. Kaapin Jounissa jokirannassa Lapin Lehtikustannus tarjoaa veloituksetta nokipannukahvit. Nuotion ääressä on mukana myös Metsähallituksen edustaja, joten siellä voi käydä jutustelemassa kansallispuistoa ja Metsähallitusta koskevista asioista. Kaapin Jounin kentälle järjestetään Njurgulahdesta venekuljetus tasatunnein. Venematkasta peritään 5€/hlö.

Lisäksi ohjelmassa on käynti luutaiteilija Kikka Laakson Kammi Galleriassa, Huopataiteilija Kaija Palton ateljeessa, koko perheen kalastuskisa ja päivän huipennukseksi Lemmenjoen kullanhuuhdontakisat. Alueen yritykset palvelevat normaalien aukioloaikojensa puitteissa. Normaali vuoroveliikenne Kultahaminaan ja Ravadakselle toimii myös, joten halukkaat voivat lähteä jokiveneretkelle normaalimaksua vastaan.

Ohjelma kellonaikoineen:

Lemmenjoen luontotupa avoinna klo 10-17 , tietoa Lemmenjoen kansallispuistosta, vaellusreiteistä ja alueen houkutuksista ja mahdollisuuksista ja palveluista.

klo 10-13 Kuljetukset Kaapin Jounin kentälle tunnin välein (5€/hlö meno-paluu).

klo 13.45 Viimeinen vene lähtee Kaapin Jounin kentältä takaisin. Kaapin Jounin kentällä on teemaopastuksia suomeksi ja englanniksi. Rannassa Lapin Lehtikustannus tarjoaa veloituksetta nokipannukahvit.

klo 10 ja 17 Reittivene lähtee Ravadas-putouksille, 30eur/hlö meno-paluu.

klo 10 ja 17 Reittivene lähtee Kultahaminaan, 40eur/hlö menopaluu.

klo 11-12 Kalastuskisa koko perheelle.
Ilmoittautuminen kalastuskisaan  klo 10-11 Lemmenjoen Lumo -kahvilassa. Onkimisaika klo 11-12, jonka jälkeen palkintojen jako.
Osallistumismaksu lapset alle 12v. 2€/hlö yli 12v. 5€/hlö. Sarjat: aikuisten sarja, nuorten sarja (13-17v), alakoululaisten sarja 7-12v, alle kouluikäisten sarjassa kaikki lapset palkitaan lelupalkinnolla. Omat onkivehkeet mukaan.

klo 12 Huopataiteilija Kaija Palton esitelmä huopa-ateljeessa / Huopapirtti avoinna koko päivän ajan. Kuljetus esitelmään ja näyttelyyn veneellä tapahtumapaikalta tai paikalle pääsee myös omalla autolla.

klo 13 Kokeile melontaa oppaan opastuksella Lemmenjoella! Lähtö Lemmenjoki Campingin rannasta klo 13, ja paluu ennen klo 14, osallistumismaksu 15,- /hlö sis. varusteet ja opastuksen. Retken alussa opas näyttää melontatekniikkaa. Ilmoittautuminen ennen klo 12 kahvilaan. Järj. Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo

klo 14 - 18 Kultakisat ja palkintojen jako (eri sarjat ja osallistumismaksu).
Kultakisoihin ilmoittautuminen klo 12-14. Osallistumismaksu 10€/aikuiset ja 5€/lapset.

klo 15.00 1. Bussi lähtee paluumatkalle

klo 15 Huopataiteilija Kaija Palton esitelmä + Huopapirtti avoinna koko päivän ajan. Kuljetus näyttelyyn veneellä tapahtumapaikalta tai paikalle pääsee myös omalla autolla.

klo 18 Ahkun Tuvan pihassa esiintyy Töysän Nuorisoseura, joka esittää vanhoja pohjalaisia kruunun häätansseja n. 10-15 paria.

klo 18.30-24 Perinteiset kultatanssit heti kultakisojen jälkeen, Hiljaiset tähdet  - bändi esiintyy. Liput ennakkoon 5€ (varaukset lemmenjokicamping@outlook.com), paikanpäältä 10€.  järj. Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo.

klo 21 2. Bussi lähtee paluumatkalle

Retkipäivän lounas:
Lounasta myy sekä Ahkun Tupa että Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo. 
Kuumia makkaroita kultakisojen ajan myy Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo.

Kruunaa tapahtumapäivä yöpymällä  Lemmenjoen viehättävissä maisemissa ja varaa majoitus alueen yrityksistä.

Tervetuloa Lemmenjoelle!

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/lemmenjoen-retkipiv/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG