Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Lemmenjoen retkipäivä

Lemmenjoen retkipäivä

Inariviikkojen aikana 60-vuotiasta Lemmenjoen kansallispuistoa juhlitaan retkipäivän merkissä. Lemmenjoen retkipäivänä on tarjolla runsaasti ohjelmaa luonto- , kulttuuri- ja hyvinvointiteemalla. Ohjelman järjestää Metsähallitus yhdessä Inarin kunnan, Saariselän Sanomien ja Lemmenjoen yrittäjien kanssa. Runsaasta ohjelmatarjonnasta jokainen voi poimia itselleen mieluisimmat tekemiset tai varata yrittäjiltä valmiita ohjelmapaketteja.

Milloin
23.07.2016
Yhteyshenkilön nimi Ylä-Lapin luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0206 39 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Lemmenjoelle järjestetään maksuton kuljetus Kiilopäältä ja Ivalosta. Ilmoittautuminen kuljetukseen viimeistään torstaina 21.7.2016 klo 19 Ylä-Lapin luontokesksu Siidaan.
Retkipäivän aikana Metsähallitus järjestää Kaapin Jounin historiallisella tilalla opastettuja kierroksia. Tilalla on retkipäivän aikana myös lampaita. Tilan rannassa Saariselän Sanomat tarjoaa nokipannukahvitarjoilun ja tulilla voi keskustella Metsähallituksen henkilöstön kanssa Lemmenjoen kansallispuistoon liittyvistä asioita.
Lemmenjoen yritykset järjestävät päivän aikana opastettuja retkiä. Paltto Elämysretket järjestää opastetun jokiveneretken Ravadas-putouksille ja Kaapin Jounin tilalle. Lemmenjoen Lumon Joenkielisen tunturille suuntautuvaan patikkaretkeen liittyy myös hyvinvointiasiaa.
Omatoimiretkeilijä voi patikoida Lemmenjoen luontopolulla tai hurauttaa vuoroveneellä Ravadas-putoukselle ja patikoida ikihonkien katveessa Lemmenjokivartta takaisin Njurgulahteen. Jos patikointi ei innosta, niin joella liikennöivän vuoroveneen kyydissä voi tehdä retken Ravadas-putouksille.
Heinäkuisena kesäpäivänä on nautinnollista saunoa ja pulahtaa vilvoittavaan Lemmenjokeen. Rentouttavan kesäsaunan jälkeen voi hemmotella itseään kasvonaamioilla tai pikakampauksilla. Lemmenjoen retkipäivän eritysteemana onkin kauneus ja hyvinvointi. Alan ammattialiset ohjaavat joogan alkeisiin, antavat vinkkejä kauneudenhoitoon ja kertovat asiaa luomuruuasta.
Ruokailemaan ja kahvittelemaan pääsee Njurgulahden kahdessa kahvila-ravintolassa, Ahkun Tuvalla ja Lemmenjoen Lumossa. Molemmissa on saatavina A la carte -annoksia ja A-oikeudet.

Bussi 1 – maksuton kuljetus
7.00 Kiilopää – 7.30 Saariselkä (Kylpylähotellin pysäkki) – 8.00 Ivalo (linja-autoasema)  – n. 9.30 Kammigalleria – 10.00 Lemmenjoki

Bussi 2  – maksuton kuljetus
8.00 Ivalo (linja-auto-asema) – 8.45 Inari (Siida) –  n. 9.30 Kammigalleria – 10.00 Lemmenjoki
___________________________________________________________________
10.00 Bussit saapuvat Njurgulahteen

Ohjelma Njurgulahdessa

10.00     Bussikuljetus opastetulle Ravadas -putouksen veneretken lähtöpaikalle / Paltto Elämysretket kts. ohjelma jäljempänä

10.00     Joogan alkeita / Lemmenjoen Lumo, hinta 8 €/ hlö

10.00     Opastettu vaellus Joenkielisen tunturille / Lemmenjoen Lumo kts. ohjelma jäljempänä

10.15     Kuljetus Joenkielisen opastetun vaelluksen lähtöpaikalle.  Bussin kyydissä pääsee myös Lemmenjoen luontopolun lähtöpaikalle. Luontopolun pituus n. 4 km ja kävelymatka takaisin Njurgulahteen n. 1,5 km.

10.30     Koko perheen onkikisat /Lemmejoen Lumo

10.45     Ateljee huopapirtin esitelmä (venekuljetus ateljeehen Ahkun Tuvan rannasta)

11.45     Opastus Kaapin Jounin historiallisella tilalla / Metsähallitus, maksuton

12.00      Opastettu veneretki Ravadas-putoukselle /Ahkun Tupa

12.45     Ateljee huopapirtin esitelmä (venekuljetus ateljeehen Ahkun Tuvan rannasta)

13.15     Opastus Kaapin Jounin historiallisella tilalla / Metsähallitus, maksuton

14-15     Naisten sauna, mahdollisuus uida Lemmenjoessa, hinta 5€/hlö Ahkun Tupa

14.45     Ateljee huopapirtin esitelmä (venekuljetus ateljeehen Ahkun Tuvan rannasta)

14-14.45               Naisten sauna, mahdollisuus uida Lemmenjoessa hinta 5€/hlö Lemmenjoki Camping

14.45-15.30         Miesten sauna, mahdollisuus uida Lemmenjoessa hinta 5€/hlö Lemmenjoki Camping

15-16     Miesten sauna, mahdollisuus uida Lemmenjoessa, hinta 5€/hlö Ahkun Tupa

15.00     Opastus Kaapin Jounin historiallisella tilalla / Metsähallitus, maksuton

15.00     Hetki kauneudelle ja hyvinvoinnille /Lemmenjoen Lumo

Ihonhoitovinkkejä maksutta ja kasvonaamioita, hinta 10€/hlö.

15.30     Asiaa ravinnosta/Lemmenjoen Lumo

Asiaa luomuruuasta. Tuote-esittelyssä luomutuotteita ja hyvinvointijuomia, esittelyt maksuttomia.

Myytävänä maistiaispaloja raakasuklaakakusta, kokonaisia kakkuja ja muita esittelyssä olevia tuotteita.

15.30     Hetki kauneudelle ja hyvinvoinnille /Lemmenjoen Lumo

Vinkit pikakampauksiin maksutta ja pikakampauksia 10€/hlö. Varaukset pikakampauksiin viimeistään klo 15 mennessä.

16.30     Opastus Kaapin Jounin historiallisella tilalla / Metsähallitus, maksuton

17.00     Vuorovene lähtee Lemmenjoen Lumon rannasta

n. 17.15 Bussi 1 lähtee paluumatkalle Ivaloon

18-20     Karaoketanssit /Lemmenjoen Lumo

n. 20.00  Bussi 2 lähtee paluumatkalle Kiilopäälle

 

Vierailu Kammigalleriassa

Kammigalleriassa tutustutaan Kikka Laakson sarvipajan tuotantoon, käsintehtyihin poronsarvikoruihin ja taide-esineisiin. Kammigalleriassa on esillä pysyvä perinne- ja porokäsitöiden näyttely ja mahdollisuus tehdä ostoksia. Bussit pysähtyvät aamulla Lemmenjoelle tullessaan Kammigalleriaan, joten kaikki kuljetuksessa mukana olevat pääsevät virailemaan siellä. Kammigalleia on avoinna klo 9.30 -18, jolloin omilla kyydeillään pääsevät tutustumaan sinne. Tutustuminen on maksutonta.

 

Vuorovenekuljetukset Lemmenjoen Lumon rannasta klo 10 ja 17

Lemmenjoella liikennöivä vuorovene kuljettaa matkustajia Ravadas-putoukselle ja Kultahaminaan. Vuoroveneen matkassa voi tehdä päiväretken vesiputoukselle siten, että jää pois kyydistä Ravadas-putoukselle siksi aikaa, kun vuorovene käy Kultahaminassa. Aikaa putousten ihailuun on n. 1 h. Retken pituus on kokonaisuudessaan n. 3 h.

Edestakaisen kuljetuksen hinta Ravadakselle on 30€/hlö. Vuorovene lähtee  Lemmenjoen Lumon rannasta.

Aamuvene lähtee klo 10 ja palaa n. klo 13

Iltavene lähtee klo 17 ja palaa n. klo 20

 

Opastettu vaellus Joenkielisen tunturille klo 10.00 /Lemmenjoen Lumo

Opastettu vaellus Joenkielisen tunturille ja hetki hyvinvointia. Ohjelma alkaa tutustumisella joogan alkeisiin ja sen jälkeen opastettu n. 10 km:n patikointi Joenkieliselle kokeneen paikallisoppaan johdolla. Tunturin huipulla Irti stressistä- rentoutumisharjoitus koulutetun joogaohjaajan vetämänä. Patikointi päättyy tunturin juurelle Sotkajärven rantaan, josta palataan Njurgulahteen jokiveneellä n. klo 14. Venematkan pituus on n. 6 km.

Hinta  45€/hlö sis. ruuan tai 35€/hlö ilman ruokaa sisältää:  joogan alkeet, rentoutumisharjoituksen, paluukuljetuksen veneellä Sotkajärveltä Njurgulahteen sekä saunan.

Sauna naisille klo 14.00–14.45 ja sauna miehille klo 14.45–15.30. Vaeltajien ruokailu alkaen klo 14.

Ennakkoilmoittautuminen 22.7. klo 21 mennessä puh.0400-414294 tai lemmenjokicamping@outlook.com

Opastettu veneretki Ravadas-putoukselle /Paltto Elämysretket  klo 10-14.30

Hinta  45€/hlö kahvilla ja kakulla tai  60€/hlö porokeittolounaalla sisältää jokiveneretken Ravadas-putoukelle,  opastetun käynnin Kaapin Jounin tilalla sekä vierailun  Ateljee Huopapirtissä.  Ohjelma sisältää tarinoita poromiehen arjesta ja saamelaiskulttuurista sekä joikua ja tutustumista poroihin. Lapset 4-11v puoleen hintaan.

Njurgulahdesta on järjestetty bussikuljetus lähtöpaikalle. Paluu ohjelman jälkeen venekuljetuksella Njurgulahteen Ahkun Tuvan rantaan n. klo 15. varaukset 22.7 klo.19.00 mennessä  puh. 0400-287544

 

Opastettu veneretki Ravadas-putoukselle /Ahkun Tupa klo 12-14.30

Hinta 35€/hlö sis. jokiveneretken Ravadas-putoukelle, nokipannu kahvit ja kahvileivät Ravdaksella sekä keittoruuan Ahkun Tuvalla retken jälkeen. Paluumatkalla on mahdollista jäädä Kaapin Jounin kentälle ja osallistua siellä järjestävään opastukseen.

Ilmoittautumiset edellisenä päivänä puh. 040-755 4306

 

Koko perheen onkikisat ja palkintojen jako/Lemmejoen Lumo klo 10.30

Lemmenjoen Lumon rannassa järjestetään koko perheen onkikisat klo 10.30 - 12.00. Osallistumismaksu on 5€/hlö. Onkimisaika on 1 h. Kisassa on omat sarjat alle kouluikäisille , koululaisille ja aikuisille. Kolme parasta palkitaan joka sarjassa. Onkijat tarvitsevat omat  onkivälineet.

 

Ateljee Huopapirtin esitelmät/Kaija Paltto

Huopataiteilija Kaija Paltto esittelee ateljeetaan ja töitään. Tutustuminen Huopapirttiin on maksuton, mutta paikanpäällä on mahdollisuus tehdä ostoksia. Venekuljetus Huopapirtille Njurgulahdesta Ahkun tuvan rannasta on maksuton.

Venekuljetukset Ateljee Huopapirttiin Ahkun Tuvan rannasta klo 10.45, 12.45 ja 14.45. Venekuljetusmatka on n. 200 metriä. Huopapirttiin pääsee Njurgalahdesta myös kävellän  (n. 1,5 km) tai omalla autolla.

Ateljee Huopapirtin esitelmät klo 11.00, 13.00 ja 15.00

 

Opastetut kierrokset Kaapin Jounin tilalla/Metsähallitus

Historiallinen Kaapin Jounin tila kertoo monimuotoisesta saamelaisesta elämäntavasta, vaiheesta jossa alettiin siirtyä kiinteään asumiseen. Lemmenjoen retkipäivän aikana opastetulla kierroksella kuullaan saamelaisesta elämäntavasta ja Kaapin Jounin historiasta. Retkipäivän aikana tilalla laiduntaa myös lampaita.

Saariselän Sanomat tarjoaa nokipannukahvia tilan rannassa klo 11.30–17. 30. Lemmenjoen kansallispuiston asioista on kertomassa Metsähallituksen henkilökuntaa. Ohjelma ja kahvitus Kaapin Jounissa ovat maksuttomia.

Edestakaisen venekuljetuksen hinta Kaapin Jouniin 5€/hlö. Kuljetus lähtee Njurgulahdesta Ahkun Tuvan rannasta klo 11.30, 13.00, 14.45 ja 16.15. Venekuljetuksen pituus on n. 2 km ja se kestää noin 5 minuuttia.

Opastukset Kaapin Jounissa, maksuton klo 11.45, 13.15, 15.00 ja 16.30

 

Paluukuljetuksia noin  1h välein. Tarvittaessa meno- ja paluukuljetuksia Kaapin Jouniin useammin. Viimeinen paluukuljetus lähtee n. klo 17.30.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/lemmenjoen-retkipiv-1/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG