Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Luontoilta: Unelmien autiotupa

Luontoilta: Unelmien autiotupa

Ylä-Lapin luontokeskus Siidan luontoiltaan saadaan vieraaksi täällä pohjoisessakin tunnettu toimittaja ja kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen. Hän on tehnyt itsensä tunnetuksi ennen kaikkea romaanillaan Terveiset Kutturasta sekä novellikokoelmallaan Nuorgamin Alkon tuho ja muutama erätarina. Luontoillassa Heikkinen lukee otteen kirjastaan ja kertoo, miten Inarin Lapin kämpät ja kairat huumasivat retkeilijästä tarinankertojan.

Milloin
keskiviikko 20. Maaliskuuta 2013, 17.00
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Suomussalmelta kotoisin Heikkinen on toiminut Helsingin Sanomien toimittajana jo pitkään, ja on vaeltanut Lapissa sekä toimittajan roolissaan että kirjailijana. Heikkinen tunnustautuu lapinhulluksi. Inarilaiseen luontoon ja erämaihin hurahtamisen myötä hän tutustui myös kyliin ja paikallisiin ihmisiin. Juttutuokioissa täkäläisten kanssa nousivat kerta toisensa jälkeen esille katkeruus, jopa viha, yhteiskunnan vallitsevia olosuhteita kohtaan. Kirjoitusinto oli syttynyt.

Kirjoitusprosessin aikana Heikkinen vietti aikaa Kevolla, ja luontoillassa nähdäänkin Heikkisen siellä kuvaama kuvasarja. Hän kertoo miten Kevolla vietetty aika vaikutti kirjoittamiseen ja miten se näkyy lopputuloksessa. Mikko-Pekka Heikkinen haastaa luontoillan osallistujia myös keskusteluun. Hän toivoo luontoillassa aktiivista ajatusten vaihtoa yksinpuhelun sijaan. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Luontoillan järjestää Metsähallitus/Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Liput: aikuiset 6€ , lapset 7–17v 3€, lapset alle 7v ilmaiseksi

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/luontoilta-unelmien-autiotupa/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG