Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Saamelainen kulttuuriympäristöohjelma -kirjan julkistaminen

Saamelainen kulttuuriympäristöohjelma -kirjan julkistaminen

Siidan auditoriossa julkaistaan uunituore julkaisu. Tervetuloa!

Milloin
tiistai 19. Marraskuuta 2013, 13.00
loppuu
tiistai 19. Marraskuuta 2013, 14.00
Yhteyshenkilön nimi Päivi Magga
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 1801505
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Julkaisun tavoitteena on tuoda esiin saamelaisalueen kulttuuriympäristön erityispiirteitä. Siinä luodaan katsaus saamelaisalueen kulttuuriympäristöjen historialliseen kehitykseen aina ensimmäisistä löydetyistä ihmisen jäljistä nykyaikaan saakka sekä esitellään arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennetun ympäristön nykytilaa. Kirja tarjoaa mielenkiintoista tietoa kaikille kotiseudustaan kiinnostuneille, viranomaisille kaavoituksen ja muun maankäytön suunnittelun välineeksi sekä eri oppilaitoksille opetuksen tueksi.

Kirjan ovat toimittaneet Päivi Magga ja Eija Ojanlatva. Kirjassa on useiden kirjoittajien artikkeleita, jotka kertovat saamelaisalueen historiasta ja nykypäivästä ja esittelevät erilaisia kohteita.

Saamelainen kulttuuriympäristöohjelma -julkaisuun liittyy myös Ealli biras -näyttely, joka on esillä Siidassa 28.9.2014 saakka. Julkaisu ja näyttely ovat syntyneet Ealli biras-hankkeen ja Saamelaismuseon toisen hankkeen, Saamelainen kulttuuriympäristöyksikkö -pilottihankkeen yhteistyössä.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/saamelainen-kulttuuriympristohjelma-kirjan-julkistaminen/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG