Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Saamelaismuseo Siidan ulkomuseon kesäkauden avajaiset

Saamelaismuseo Siidan ulkomuseon kesäkauden avajaiset

Ulkomuseon kesäkauden avajaisissa teemana rakennusperinnön hoito. Ohjelmassa klo 17.00 Tirron tuvan kunnostuksen esittelyä ja klo 17.30 sekä 18.15 Ikkunankunnostuksen aakkoset. Harmonikkamestari Jukka Huhtamellan esiintyessä museo tarjoaa nisukahvit. Osallistujia pyydetään kokoontumaan Siidan ala-aulaan, josta siirrytään yhdessä ulkomuseolle. Vapaa pääsy.

Milloin
maanantai 05. Kesäkuuta 2017, 17.00
loppuu
maanantai 05. Kesäkuuta 2017, 19.00
Yhteyshenkilön nimi Tutkija Päivi Magga
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040-180 1501
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Kesäkauden avajaisia juhlistetaan raken-nusperinnön hoitoon liittyvän ohjelman merkeissä, sillä ulkomuseolla on käynnissä mittavat kunnostustyöt. Vuonna 2016 kun-nostettiin Tirron kaksiosainen tupa ja työtä on jo jatkettu pihasiljon toisella puolella, kolmihuo-neisessa tuvassa.

Kello 17 esitellään jo tehtyä kaksihuonei-sen tuvan kunnos-tusta. Kello 17.30 ja 18.15 perehdytään ikkunankunnostuk-sen aakkosiin työnäy-tösten kautta. Tällöin on mahdollisuus nähdä esimerkkejä erilaisista ikkunatyypeistä ja niiden kunnostuksesta, kittauksesta ja maalauksesta perinteisellä pellavaöljymaalilla. Illan aikana nähdään myös, miten ikkuna-aukkoihin laitetaan karat.

Paikalla ovat museorakennusten kunnostusta tehneet restaurointimestari Marko Korkeasalo ja restaurointikisälli Väinö Salow, joita on mahdollisuus jututtaa. Vanhan rakennusten kunnostusta suunnittelevan tai sen jo aloittaneen kannattaa tulla paikalle kuulemaan vinkkejä erityisesti ikkunoiden kunnostamisesta.

Tapahtuman aikana esiintyy harmonikkamestari Jukka Huhtamella. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja museo tarjoaa nisukahvit. Osallistujia pyydetään kokoontumaan Siidan ala-aulaan, josta siirrytään yhdessä ulkomuseolle.

Tervetuloa aloittamaan kanssamme museon kesäkausi ja keskustelemaan rakennusperinnöstä ja sen hoidosta, nauttimaan harmonikansoitosta ja juomaan nisukahvit.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/saamelaismuseo-siidan-ulkomuseon-keskauden-avajaiset/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG