Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Sirgutii kansanmusiikkiryhmä esiintyy Siidassa ja Kolttien Perinnetalolla

Sirgutii kansanmusiikkiryhmä esiintyy Siidassa ja Kolttien Perinnetalolla

SIRGUTII on kansanmusiikkiryhmä Tartosta, Virosta. Heidän musiikkinsa on iloista ja elävää, täydellistä tanssimiseen ja riemun ilmaisemiseen. Sirgutiin repertuaari sisältää myös vanhoja virolaisia sekä muiden fenno-ugrilaisten kansojen riimilauluja. Ryhmä rakastaa matkustamista – he ovat esiintyneet Suomessa, Latviassa, Venäjällä ja Ukrainassa. Tämä on Sirgutiin ensimmäinen vierailu Saamenmaalle. Esitykseen on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Milloin
sunnuntai 09. Heinäkuuta 2017, 11.00
Yhteyshenkilön nimi Museoassistentti Pia Nikula
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 621 2663
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Kansanmusiikkiryhmä Sirgutii (Linnunrata tarton murteella) on esiintynyt tanssi- ja kansanlaulujuhlissa jo 20 vuoden ajan. Ryhmä koostuu eri-ikäisistä soittajista, jotka soittavat viulua, puhaltimia, harmonikkaa ja virolaisia soittimia. Sirgutii pitää yllä erityisesti lasten musiikkiharrastusta ja opettaa lapsille erilaisista materiaaleista soitinten rakentamista ja soittamista. Opittuja taitoja on esitelty kouluissa, nuortenkeskuksissa ja kulttuuritaloissa.

Sirgutii esiintyy Siidan auditoriossa klo 11.00 ja Kolttien Perinnetalolla Sevettijärvellä klo 15.00. Tapahtuman kesto n. 1h. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät Saamelaismuseo Siida, Kolttakulttuurisäätiö ja Sirgutii.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/sirgutii-kansanmusiikkiryhm-esiintyy-siidassa/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG