Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Suomen luonnon päivän retki Lemmenjoen Kultamaille

Suomen luonnon päivän retki Lemmenjoen Kultamaille

Lemmenjoen kultamailla retkeillään Suomen luonnon päivänä. Päiväretkellä tutustutaan Lemmenjoen Kultareittiin patikoimalla Kultahaminasta kullan 1. löytöpaikan kautta Morgamojan Kultalaan ja takaisin Kultahaminaan.

Milloin
lauantai 25. Elokuuta 2018, 10.00
loppuu
lauantai 25. Elokuuta 2018, 18.30
Yhteyshenkilön nimi Ylä-Lapin luontokekus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0206 39 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Metsähallituksen Luontopalvelut on rakentanut Lemmenjoen kansallispuistoon uuden retkeilyreitin, jonka teemana on kullankaivu. Reitillä esitellään Lemmenjoen kultahistorian ja kullan geologian pääkohdat sekä kerrotaan kullankaivun nykypäivästä ja menetelmistä alueella. Kultareitti kulkee keskeisten kulta-alueiden läpi ja sen avulla retkeilijän on turvallista tutustua kullankaivuun.

Suomen luonnon päivän retkelle lähdetään venekuljetuksella Njurgulahdesta klo 10. Jokivenematka upeassa Lemmenjokilaaksossa kestää noin 1,5 tuntia. Kultahaminasta kullan 1. löytöpaikalle ja Morgamojan Kultalaan suuntautuvalla patikkaretkellä tutustutaan Kultareitin kohteisiin. Päivän kävelymatka on noin 11 km. Halukkaat voivat poiketa Pellisenlaella ihailemassa tunturimaisemia.

Paluumatkalle Kultahaminasta lähdetään klo 18. Retkelle mahtuu mukaan 18 nopeinta. Sitovat ilmoittautumiset pyydetään tekemään Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan viimeistään torstaina 23.8.2018. Retki on maksuton.

Ilmoittautuminen on sitova ja 23.8. jälkeen peruutetusta tai peruuttamatta jääneestä paikasta peritään 40€:n maksu.

Lemmenjoen Kultareitin rakentamisen rahoitti Ma​nner-S​uomen maaseudun kehittämisohjelma, Inarin kunta ja Metsähallituksen Luontopalvelut.

Suomen luonnon päivänä patikoidaan Lemmenjoen kullan 1. löytöpaikalle ja Morgamojan Kultalaan. Kuva: Kirsi Ukkonen/Metsähallitus

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/suomen-luonnon-pivn-retki-lemmenjoen-kultamaille/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG