Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Suomen luonnon päivä: Luontohetki terveydelle

Suomen luonnon päivä: Luontohetki terveydelle

Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida järjestää yhdessä Inarin marttayhdistyksen kanssa luontohetken terveydelle. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävää Suomen luonnon päivää vietetään tästä eteenpäin aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Siitä on tavoitteena tehdä uusi suomalainen kansanperinne ja virallinen liputuspäivä.

Milloin
lauantai 31. Elokuuta 2013, 13.00
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtuma alkaa kello 13 Siidan auditoriossa luennolla "Pohjoisten luonnonraaka-aineiden ravintokäytöstä, tutkimuksesta ja terveysvaikutuksista". Luennoitsijaksi saapuu luonnontuotetoimialakehittäjä Irja Mäkitalo, joka toimii tällä hetkellä Lapin luonnontuote- ja elintarvikealan kehityshankkeessa. Luennoitsija jakaa tilausuudessa pieniä hapron pottitaimia osallistujien omiin puutarhoihin istutettavaksi.

Kello 14 suunnataan opastetulle kävelyretkelle Oi Juutua!-luontopolulle. Retkellä on mukana Inarin marttayhdistyksen jäseniä. Kävelyretken aikana on mahdollisuus opetella tunnistamaan sieniä ja kasveja sekä tutustua marttayhdistyksen toimintaan.

Kävelyretki päättyy kello 16 Hotelli Inarin Kultahoville, jossa odottaa keittiömestari Heikki Nikulan luonnonpäivää varten suunnittelema kolmen ruokalajin illallinen. Ateria yllättää tutuilla, mutta harvemmin lautaselta löytyvillä luonnon raaka-aineillaan. Suomen luonnon päivän menusta löytyy Inarin siikaa, metsäsieniä ja mustikkaa - mutta myös jäkälää, väinönputkea ja koivunlehtiä.

Luonnonruokapäivällisen Menu

METSÄSIENIKEITTO INARILAISISTA KAUDEN SIENISTÄ

-väinönputkikermaa

TILLIPESTOLLA TÄYTETTYÄ INARIN SIIKAA

-koivunlehtikastiketta, jäkälää ja savutaimenpulveria

MUSTIKKAMETSÄ

-tuoreita metsämustikoita, kuusenkerkkägranite ja mustikkasorbettia

Luento ja retki ovat ilmaisia. Ruokailu 34,50€ maksetaan Hotelli Inarin Kultahoviin. Osallistuminen pelkästään luennolle, retkelle tai ruokailuun on mahdollinen. Sitovat ilmoittautumiset ruokailuun viimeistään maanantaina 26.8.2013 klo 20.00 mennessä luontokeskukseen.

Tapahtuman järjestää Ylä-Lapin luontokeskus Siida sekä Inarin Martat ry

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/suomen-luonnonpiv-luontohetki-terveydelle/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG