Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Vaeltajat, Näyttelyn avajaiset ja luontoilta

Vaeltajat, Näyttelyn avajaiset ja luontoilta

Suomen eturivin luontokuvaajiin jo 1960-luvulta kuuluneen luontokuvaaja Jorma Luhdan Vaeltajat-näyttelyn avajaisia juhlitaan Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa luontoillan merekissä. Vaeltajat on huikea matka Pohjois-Lapin karuille tunturiylängöille tutustumaan sen luontoon ja asukkasiin.

Milloin
torstai 06. Lokakuuta 2016, 18.00
Yhteyshenkilön nimi Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0206 39 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Luontoillassa Jorma Luhta kertoo kuviin liittyvät taustat ja tarinat. Tervetuloa mukaan juhlistamaan uutta näyttelyä ja viettämään hetki upeiden luontokuvien äärellä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja sinne on vapaa pääsy,

Vaeltajat Jorma Luhdan uusin virstanpylväs moninkertaisesti palkitun kuvaajan tuotannossa. Se kertoo Pohjoismaiden arktisen luonnon linnuista ja nisäkkäistä sekä niitä uhkaavista elinympäristöjen muutoksista. Näyttely perustuu syksyllä 2014 julkaistun Vaeltajat -kirjan kuvamateriaaliin. Näyttelyssä päästään tutustumaan Pohjois-Lapin karuihin tunturiylänköihin ja sen asukkaisiin.

”Halusin palauttaa oman valokuvaamiseni alkuperäisille juurilleen ja lähdin vain vaeltamaan tunturiin reppu selässä sekä laukaisuvalmis kamera kädessäni. Tunturimaisemissa luontokuvaaja on kuin entisaikain löytöretkeilijä, joka sulautuu sopulien, naalien ja tunturipöllöjen vaelluksiin”, kertoo Luhta Vaeltajat -kuviensa taustasta.

Jorma Luhta (s. 1951) on niin koti- kuin ulkomaillakin tunnustettu luontokuvaaja ja kirjailija. Luhdan teoksista Metsola (v. 2001) ja Tähtiyöt (v. 2009) on palkittu Maailman Luonnonsäätiön Vuoden luontokirjana. Jorma Luhdan tuotannossa kuvateoksiin yhdistyy luonnontarkkailijan rauhallista pohdiskelua.

 

Linkki näyttelytiedotteeseen: http://siida.fi/sisalto/tiedotteet/vaeltajat-nyttely-saapuu-inarin-siidaan/

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/vaeltajat-nyttelyn-avajaiset-ja-luontoilta/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG