Pääsivu / Järven tarina -elokuva Sajoksessa

Järven tarina -elokuva Sajoksessa

torstai 09. Marraskuuta 2017, 08.39

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida järjestävät yhdessä Järven tarina -elokuvanäytöksen osana Camera Borealis -luontokuvatapahtumaa. Paljon kiitosta kerännyttä elokuvaa katselaan Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.

Järven tarina -elokuva Sajoksessa

Järven tarina -elokuvassa katsojalle avautuu pinnanalainen maailma. Kuva: Pasi Lensu

Järven tarina vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta - selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta

Järven tarinan on käsikirjoittanut kirjailija Antti Tuuri ja elokuvan ohjaus on Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon käsialaa. Kim Saarniluoto on paikalla elokuvanäytöksessä ja elokuvaillan alussa kuullaan Järven tarinaa valkokankaan takaa hänen haastattelunsa kautta. Saarniluotoa haastattelee Olli Järvenkylä.

Järven tarina -elokuva nähdään Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa perjantaina 17.11.2017 klo 19 alkaen. Lipun hinta on 10€/hlö. Liput voi hankkia ennakkoon Siidasta.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG