Pääsivu / Lapsille ja opiskelijoille

Lapsille ja opiskelijoille

Pohjoinen Lappi on mainio opintomatkakohde - yhdellä kertaa voi tutustua sekä saamelaiskulttuuriin että arktiseen luontoon. Siida johdattelee koululais- ja opiskelijaryhmät elämyksellisen tiedon ja oivallusten lähteille.

Siidan tarjoama inspiroiva oppimisympäristö muodostuu monesta osatekijästä: vaikuttavista näyttelyistä, perinteikkäästä ulkomuseosta, erilaisista tapahtumista, Euroopan ainoan alkuperäiskansan värikkäästä kulttuurista ja Pohjolan karun kauniista luonnosta.

Siidan näyttelyihin tutustuminen tukee laaja-alaisesti koulujen opetussuunnitelmia.  Vierailua voi suunnitella kulttuuriantropologian, luonnontieteiden, historian, käsitöiden sekä taiteen ja kielten opiskelun näkökulmasta. Koululaisryhmille on laadittu näyttelykäyntiä syventävä oppimateriaali, joka on ladattavissa Siidan sivuilta. Siidassa järjestetyt kulttuuri- ja luontoteemaiset luennot, retket ja muut tapahtumat tarjoavat lisämahdollisuuksia oppimiseen.

Siidasta on mahdollista tilata myös maksullinen Bures Boahtin - Tervetuloa! Hetki saamen kielen ja kulttuurin parissa, jossa oppaan johdolla tutustutaan saamenpukuihin ja leikkimielisellä tavalla saamenkieleen auditoriossa. Tämän jälkeen ryhmä lähtee opastelulle näyttelykierrokselle Siidan päänäyttelyihin. Koko ohjelma kestää yhteensä 1h 45 minuuttia. Lisätietoa Siidan opastuksista täällä.

Saamelaismuseon työntekijät auttaa tarvittaessa laatimaan näyttelyvierailulle yksilöllisen ohjelmasisällön. Luontokeskuksen asiantuntijat neuvovat parhaat retkikohteet Siidan lähiympäristössä.

Siidasta on saatavissa koululaisten näyttelykäyntiä tukevaa oppimateriaalia. Tulosta tästä koululaistehtävien PDF-versio.

Lisätietoja:
Saamelaismuseo: Amanuenssi Áile Aikio, puh. 040 640 2604, aile.aikio(at)samimuseum.fi
Luontokeskus: Luontokeskuksen hoitaja Kirsi Ukkonen, puh. 0206 39 7746, kirsi.ukkonen(at)metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG