Pääsivu / Lemmenjoen Kultareitin avajaiset

Lemmenjoen Kultareitin avajaiset

Lemmenjoen Kultareitin avajaisia vietetään 30. kesäkuuta klo 14 alkaen Kultahaminassa. Sieltä patikoidaan kullan ensimmäisen löytöpaikan kautta Morgamojan Kultalaan n. 5,5 km. Avajaisten ohjelmassa on tarinointia Lemmenjoen Kullasta ja kullankaivajista, kahvittelua sekä tanssia ja laulua Morgamojan Kultalassa.

Milloin
lauantai 30. Kesäkuuta 2018, 14.00
loppuu
lauantai 30. Kesäkuuta 2018, 19.30
Yhteyshenkilön nimi Ylä-Lapin luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0206 39 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Metsähallituksen Luontopalvelut on rakentanut Lemmenjoen kansallispuistoon uuden retkeilyreitin, jonka teemana on kullankaivu. Reitillä esitellään Lemmenjoen kultahistorian ja kullan geologian pääkohdat sekä kerrotaan kullankaivun nykypäivästä ja menetelmistä alueella. Kultareitti kulkee keskeisten kulta-alueiden läpi ja sen avulla retkeilijän on turvallista tutustua kullankaivuun.

Ohjelma alkaa Kultahaminassa klo 14 ja päättyy Morgamojan Kultalassa noin klo 19.30. Avajaisiin on maksuton venekuljetus Njurgulahdesta klo 12 ja paluukyyti takaisin lähtee Kultahaminasta klo 21. Paikkoja kuljetukseen on rajoitetusti, joten sitovat ilmoittautumiset pyydetään viimeistään torstaina 28.6.2018. Avajaisia ovat tervetulleita viettämään kaikki silloin alueella liikkuvat ja myös omin neuvoin paikalle saapuvat.

Morgamojan Kultalassa tarjotaan nokipannukahvit, mutta muutoin avajaisiin osallistujia pyydetään varautumaan omin eväin ja retkeilyvarustein.

Lemmenjoen Kultareitin rakentamisen rahoitti Ma​nner-S​uomen maaseudun kehittämisohjelma, Inarin kunta ja Metsähallituksen Luontopalvelut.

Avajaisissa patikoidaan Lemmenjoen kullan 1. löytöpaikalle ja Morgamojan Kultalaan. Kuva: Kirsi Ukkonen/Metsähallitus

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/lemmenjoen-kultareitin-avajaiset/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG