Pääsivu / Luontokeskus

"Ikkuna Pohjois-Lapin luontoon"

Metsähallituksen luontokeskukset ovat luontotiedon ja elämysten lähteitä. Siida on Suomen 18 luontokeskuksesta pohjoisin ja suurin. Pohjoisen luonnon sydämessä, Suomen suurimpien suojelualueiden keskellä ja Inarin retkeilyalueen ympäröimänä sijaitseva luontokeskus Siida esittelee Pohjois-Lapin luontoa sekä innostaa liikkumaan ja virkistäytymään luonnossa.

Luontokeskus Siidasta tunnin ajomatkan sisällä sijaitsevat Suomen hienoimpiin vaelluskohteisiin lukeutuvat Lemmenjoen kansallispuisto ja Kevon luonnonpuisto sekä Hammastunturin, Vätsärin, Muotkatunturin, Kaldoaivin ja Paistunturin erämaa-alueet. Kuohuva Juutuanjoki laskee Siidan edustalla erämaiseen Inarijärveen, joka on vesiretkeilijöiden ja kalastuksen harrastajien unelmakohde. Luontokeskuksen asiakaspalvelupisteessä saa tietoa näiden alueiden retkeilypalveluista ja luonnosta, retkeilyneuvoja sekä tarvittavat luvat.

Siidan päänäyttelyn luonto-osuudessa kerrotaan elämän sopeutumisesta pohjoisen äärimmäisiin olosuhteisiin. Näyttely tarjoaa elämyksellisesti tietoa siitä, miten eläin- ja kasvilajien on osattava hyödyntää näitä erikoisia olosuhteita ja ennakoitava vuodenaikojen vaihtelevat pituudet.

Luontokeskus Siida järjestää vuosittain useita pohjoisen luonnon erityispiirteisiin, luonnonsuojeluun, ympäristökasvatukseen ja luontokuvaukseen liittyviä vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia. Opastetuilla retkillä tutustutaan lähialueiden luonnon monimuotoisuuteen ja kulttuurihistoriaan.

www.luontoon.fi
www.metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG