Pääsivu / Luontopalvelut

Metsähallitus opastaa ja innostaa luontokokemusten äärelle

Pohjois-Lapin upeat tunturit ja vaarat, vapaina virtaavat joet ja välkkyvät järvet houkuttelevat nauttimaan ja virkistäytymään luonnosta. Metsähallituksen asiakaspalvelupiste Luontokeskus Siidassa on oivallinen alkupiste niin luontoretkelle, kalastusreissulle kuin pidemmälle vaellukselle. Meiltä saa neuvoja retkien suunnitteluun, vinkkejä hyvistä kalastuspaikoista ja tarvittavat luvat.

Luontokeskuksen asiakaspalvelupisteen retkeilyneuvontapalvelu kattaa koko pohjoisimman Lapin. Autamme asiantuntevasti ja yksilöllisesti soveltuvien kohteiden ja reittien valinnassa, ja opastamme luonnossa liikkumisesta. Meillä on ajankohtaisin ja tarkin tieto alueen maasto-olosuhteista, reittien vaativuudesta sekä tulipaikoista ja autiotuvista. Runsaassa karttavalikoimassamme on ulkoilu-, maasto- ja topografikarttoja Pohjois-Lapin ja Norjan pohjoisosien alueista. Viime hetken vinkkien kysymisen lomassa on myös hyvä tehdä ilmoitus maastoon lähtemisestä.

Inarijärvi, Juutua, Näätämöjoki ja monet tunturijärvet ovat kalastajien unelmakohteita. Näistä huikeista kalavesistä nauttimiseen tarvittavat luvat voi hankkia kätevästi asiakaspalvelupisteestämme. Meiltä voi hankkia myös metsästys- ja moottorikelkkailulupia sekä varata Metsähallituksen vuokrakämppiä ja noutaa kämppien avaimet.

Metsähallituksen asiakaspalvelupisteitä Pohjois-Lapin alueella on myös Ivalossa sekä kesäisin Utsjoen luontotuvalla.

Metsähallituksen asiakaspalvelu Siidassa:
Puh: 0206 39 7740
Sähköposti: siida(at)metsa.fi
Luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG