Pääsivu / medialle / Siida

Siida

Ympäristöönsä kauniisti sulautuva Siida sai valmistuttuaan runsaasti huomiota sekä kotimaisissa että kansainvälisissä arkkitehtuurijulkaisuissa. Siidan perusnäyttely on toiminut esikuvana useille sen jälkeen valmistuneille näyttelyille sekä sisällön rakenteen että teknisten ratkaisujen suhteen.

Juhani Pallasmaan suunnittelema Siida-rakennus valmistui vuonna 1997. Uusi museorakennus ja samalla sen perusnäyttelyt avattiin yleisölle aprillipäivänä 1.4.1998. Siida pitää sisällään Saamelaismuseon ja Metsähallituksen luontokeskuksen yhteiset perusnäyttelyt, tilat vaihtuville näyttelyille, auditorion, asiakaspalvelu- ja muut yleisötilat, kahvila-ravintolan, sekä kokoelma-, verstas- ja toimistotilat. Siidan kahteen kerrokseen sijoittuva pinta-ala on yhteensä 2 800 neliötä, josta 1 100 neliötä on näyttelytilaa.

Siida-kiinteistön omistaa ja sitä hoitaa Senaatti-Kiinteistöt Oy. Päävuokralainen Sami museum - Saamelaismuseosäätiö hallinnoi kiinteistöä ja vuokraa toimitiloja edelleen Metsähallituksen Lapin luontopalveluille ja museoravintolatoimintaa hoitavalle Sarrit Ky:lle.

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG