Pääsivu / Näyttelyt / Oma näyttely Siidassa?

Oma näyttely Siidassa?

Saamelaismuseo ja luontokeskus järjestävät Siidassa vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä. Saamelaismuseo esittelee näyttelyissään saamelaista kulttuuria, taidetta ja käsityötä. Metsähallituksen luontokeskuksen vaihtuvissa näyttelyissä esitellään pohjoista luontoa.

Saamelaismuseon näyttelytoiminta keskittyy saamelaisen kulttuurin moninaisuuden esille tuomiseen. Museo tuottaa näyttelyitä, joissa esitellään saamelaista maailmankuvaa, esinemaailmaa ja henkisen kulttuuriperinnön ulottuvuuksia. Näyttelyissä esitellään erityisesti perinteeseen pohjautuvaa saamelaista käsityötä, duodjia. Yhtä lailla esillä on myös saamelaisyhteisössä tuotettu moderni kuvataide ja elokuva. Saamelaismuseon näyttelyissä esitellään ajoittain myös muiden maailman alkuperäiskansojen kulttuureja.

Luontokeskuksen järjestämät näyttelyt pohjautuvat pohjoisen luonnon, sen ilmiöiden ja monimuotoisuuden esittelyyn. Aihetta lähestytään luonnonsuojelun, ympäristökasvatuksen ja luontoaiheisen taiteen näkökulmista. Paikallisten taitajien esiintuominen on tärkeää kuten myös alueen ulkopuolisten ja kansainvälisten näkökulmien esittely.

Siidan toimijat eivät vuokraa tiloja ulkopuolisille näyttelynjärjestäjille. Toimijat pidättävät oikeuden valita näytteilleasettajat.

Lisätietoja / näyttelypaikkatiedustelut:
Saamelaismuseon näyttelyt Siidassa:
Amanuenssi Áile Aikio, puh. 040 756 7637,
aile.aikio(at)samimuseum.fi

Metsähallituksen luontokeskuksen näyttelyt Siidassa:
Erikoissuunnittelija Pasi Nivasalo, puh. 0206 39 7749, pasi.nivasalo(at)metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG