Pääsivu / Näyttelyt / Vaihtuvat näyttelyt / Máttut - Juuret

Máttut - Juuret

Valokuvanäyttely tutustuttaa Saamenmaan elämään 1900-luvun alusta vuosisadan puoliväliin saakka. Näyttely esittelee Suomen saamelaiskulttuurien monimuotoista kirjoa perinteisten elinkeinojen, rikkaan pukuperinteen ja Saamenmaan vaihtelevien maisemien ja vuodenaikojen kautta.

Milloin
18.05.2017
Yhteyshenkilön nimi Anni Guttorm
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0400 891 860
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Máttut – Juuret -valokuvanäyttely koostuu Saamelaismuseo Siidan valokuvakokoelman kuvista. Näyttelyn kuvat on otettu eri puolelta saamelaisaluetta muun muassa Inarista, Utsjoelta, Sevettijärveltä ja Enontekiöltä. Kuvaajien taustat ovat hyvin erilaisia; osa kuvista on saamelaisten yksityishenkilöiden kotialbumeista, osa Lapin matkaajien otoksia ja osa taas ammattivalokuvaajien töitä. Kuviin on taltioitu hetkiä saamelaisista arjen askareissaan ja suunnitelluissa kuvaustilanteissa. Näyttelyyn valituista kuvista välittyy saamelaisen kulttuurin perhe- ja luontokeskeisyys ja sitä kautta pohjoisen alkuperäiskansakulttuurin kauneus.

Máttut-näyttely on tuotettu yhteistyössä VB Valokuvakeskuksen kanssa ja näyttely oli ensimmäinen kerran esillä viime kesänä Kuopiossa Valokuvakeskus VB:ssä.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vaihtuvat-nayttelyt/mttut-juuret/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG