Opinpolut

Opinpolut-näyttely esittelee Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koulutustarjontaa ja sen ainutlaatuista asemaa ainoana saamelaisena ammatillisena oppilaitoksena Suomessa.

Milloin
keskiviikko 31. Toukokuuta 2017, 10.00
Joka viikko 01.10.2017 asti
Yhteyshenkilön nimi Maiju Saijets
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero +358 40 576 3978
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Opinpolut-näyttelyssä on esillä opiskelijatarinoita, opiskelijoiden valmistamia käsitöitä ja muita opiskelutöitä kuten valokuvia ja videomateriaalia.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toiminta käynnistyi vuonna 1978 käsityökoulutuksella. Lähes 40-vuotisen historiansa aikana Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opetustarjonta on laajentunut kattamaan alueen elinvoimaisuutta tukevia aloja poronhoitoa, matkailua ja muita palvelualoja sekä mediaa. Lisäksi koulutuskeskuksessa opiskellaan kaikkia Suomessa puhuttuja saamen kieliä; pohjois-, inarin- ja koltansaamea.

Saamenkäsityön koulutukset ovat yhä oppilaitoksen ominta alaa, joka palkitsee oppijaansa.

̶  Olemme saapuneet opiskelemaan Saamelaisalueen koulutuskeskukseen saamenkäsityön kovia materiaaleja eri puolilta Suomea. Käsitöiden tekemisessä on hienoa se, kun näkee omien kättensä aikaansaannoksia. Nyt olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja saamme olla maanmainioitten opettajien oppilaina, kertovat kovien materiaalien opiskelijat Opinpolut-näyttelyssä.

Opinpolut-näyttelyn on tuottanut Saamelaisalueen koulutuskeskus yhdessä Saamelaismuseo Siidan kanssa. Saamelaisalueen koulutuskeskus on tuottanut näyttelyyn myös lisämateriaalia verkkoon. Seuraamalla opinpolkua osoitteeseen www.sogsakk.fi/oahppobalgat löytää lisää opiskelijatarinoita, kuvamateriaalia ja käsitöitä.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vaihtuvat-nayttelyt/opinpolut/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG