Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Laineilla ja latvavesillä

Laineilla ja latvavesillä

Laineilla ja latvavesillä -näyttely vie katsojan retkelle pohjoisimman Lapin vesiretkeilyreiteille ja tutustuttaa samalla mielenkiintoisella tavalla alueen vedenkiertoon pikkupuroista aina Jäämerelle saakka.

Milloin
21.02.2014
Joka viikko 28.09.2014 asti
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida/Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Ylimmän Lapin alueen vedenkierto esitellään näyttelyssä upein valokuvin ja niitä täydentävin tekstein. Vettä on sumuna ilmassa, sadepisaroissa, järvissä ja lammissa, jokien ja pikkupurojen virroissa. Lopulta sen päämäärä on aina kuitenkin meri. Sieltä vesi auringon lämmön haihduttamana kohoaa ilmaan ja aikanaan päätyy alas sateena – ja niin vesi jatkaa ikuista kiertoaan. Ylimmän Lapin vesien suuntana on Jäämeri.

Näyttelyn toisena teemana ovat Inari–Utsjoki-alueen vesiretkeilyreitit. Valokuvien ja lyhyiden esittelytekstien myötä päästään matkalle alueen tunnetuimmille melontakohteille, kuten Ivalojoelle ja Inarille, mutta myös tästä näkökulmasta tuntemattomammille helmille. Huikeat kuvat mm. Tenolta, Inarijoelta ja Nellimistä houkuttelevat kokemaan nekin kanootin tai kajakin kyydistä.

Näyttelyä elävöittävät useat videot. Taukopaikalla voi istahtaa alas tutustumaan elävän kuvan kautta Inarijärven, Ivalojoen ja Luttojoen vesiretkeilyreitteihin. Elävän kuvan antia täydentää vuonna 1966 kaitafilmille kuvattu veneretki Inarin Sikovuonosta Muddusjärven, Kettujoen ja Paadarin kautta ylös Lemmenjoelle. Filmi on saatu lahjoituksena yksityiskokoelmasta.

Tämän näyttelyn näkijän on vaikea säästyä melontakärpäsen puremalta!

Laineilla ja latvavesillä -näyttelyn on tuottanut Metsähallituksen Lapin luontopalvelut.

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/laineilla-ja-latvavesill/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG