Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / PoroFashion - Muotia porosta

PoroFashion - Muotia porosta

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Poro muotiin -hanke ja Saamelaismuseo avaavat PoroFashion- näyttelyn Siidassa Inarissa Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. Erikoisnäyttely on rakennettu ostoskadun muotoon muotimaailman esikuvien mukaisesti. Porolle omistetulla muotikadulla on tarjolla innovatiivista designia, jonka lähtökohtana ovat erilaiset porosta saadut raaka-aineet.

Milloin
17.05.2010
loppuu
19.09.2010
Yhteyshenkilön nimi Arja Hartikainen
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 579 3313
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Perinteisen saamelaisen vaatetuksen materiaalina ovat olleet porosta saadut materiaalit, nahka, talja, sarvi, luu ja jopa jänteet nahan ompelulankana. Nykyisin nämä materiaalit jäävät usein hyödyntämättä. Poro muotiin -hankkeen tavoitteena on lisätä poromateriaalien käyttöä ja tunnettuutta. PoroFashion-näyttelyn muotikadulla porotuotteiden status nousee symbolisesti maailman halutuimpien merkkitavaroiden rinnalle.

PoroFashion -näyttelyssä esitellään Poro muotiin –hankkeessa järjestettyjen työpajojen ja designkilpailun tuotteita. Poro IN! -designkilpailun tavoitteena oli kannustaa kehittämään uusia tuotteita poromateriaaleista ja lisätä näiden materiaalien tunnettuutta myös Etelä-Suomen muotoilijoiden ja suunnittelijoiden parissa. Kilpailuun saapuneiden 47 kilpailuehdotuksen joukosta voittajiksi valittiin kaksi työtä: Katja Lettisen muotoilema poron konttiluusta ja hopeasta valmistettu korusarja Skađi ja Pekka Tuomisen taittoveitsi teräksestä ja poronsarvesta. Nämä ja monet muut designuutuudet ovat esillä Siidassa avattavassa PoroFashion -näyttelyssä. PoroFashion -näyttely on esillä Siidassa kesäkauden aina 19.9. saakka.

Poro muotiin –hanke on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen elinkeinojen kehittämishanke, jonka on rahoittanut Lapin TE-keskus Pohjoisimman Lapin Leader ry:n kiintiöstä osin EU-varoin. Hankkeen toteutusaika on 1.7.2008-30.11.2010. PoroFashion -näyttely on toteutettu Poro muotiin -hankkeen ja Saamelaismuseo Siidan yhteistyönä.

Tiistaina 18.5.2010 Siidassa vietetään kansainvälistä museonpäivää. Siidan näyttelyihin on vapaa pääsy koko päivän. PoroFashion-näyttely on avoinna yleisölle kello 14.30 alkaen, kutsuvieraille järjestettävien avajaisten jälkeen. Yleisölle järjestetään PoroFashion -muotinäytös kello 15.00. Inarin koululaisille järjestetään ohjattuja PoroMuoti -työpajoja keskiviikkona 19.5.

Siida on avoinna talvikaudella 31.5. saakka tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 (suljettu maanantaisin). Kesäkuun alussa Siida siirtyy kesäaikaan ja näyttelyt ovat avoinna joka päivä kello 9-20.

Lisätietoja ja lehdistökuvia:
Projektinvetäjä Virpi Jääskö, Poro muotiin -hanke, SAKK, puh. 0400 158548, virpi.jaasko(at)sogsakk.fi, sekä
Intendentti Arja Hartikainen, Saamelaismuseo Siida, puh. 040 579 3313, arja.hartikainen(at)samimuseum.fi

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/porofashion/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG