Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Vuodenaikojen polku

Vuodenaikojen polku

Näyttely koostuu Tarja A. Länsmanin luontoaiheisista valokuvista, joita hän on kuvannut Utsjoen alueella eri vuodenaikoina ja erilaisissa sääolosuhteissa. Vuodenaikojen polku johdattelee katsojan kuvien kautta keskiyön auringosta ruskan kautta kaamoksen siniseen hämärään sekä kevään kirkkaille hangille ja kevätpurojen solinaan.

Milloin
12.05.2011
loppuu
25.09.2011
Yhteyshenkilön nimi Pasi Nivasalo, Luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Inarin luonnonystävien luontokuvakilpailussa Länsman on sijoittunut useana vuonna kärkisijoille sekä v. 2010 Kuusamo Nature Photo kilpailussa palkinto-sijalle. Näyttely on Tarja A. Länsmanin ensimmäinen iso valokuvanäyttely, joka on samalla myyntinäyttely.

Länsmanille tärkein motivoija valokuvaukseen on luonto ja sen valot, varjot, värit sekä yksityiskohdat.  Luonnon kauneus lumoaa hänet kerta toisensa jälkeen, kulkiessaan sitten Utsjoen tunturiylängöillä tai jokilaaksoissa, Kainuun korpikuusikoissa, Jäämeren rannalla tai Himalajan vuoristossa. Luonnon keskellä mieli rauhoittuu ja kiireisen elämän asiat selkeytyvät. Länsman haluaa tallentaa ja jakaa valokuvin tätä mahtavaa luonnon ja luontokokemuksen tervehdyttävää vaikutusta kuvien katsojille.

Kainuun korpikuusikoista tuntureille

Valokuvaaja Tarja A. Länsman on kotoisin Suomussalmelta. Elämä kuljetti Länsmanin jo nuorena naisena Utsjoelle, josta hän löysi saamelaisen miehen elämänkumppanikseen. Lapsia heillä on kaksi, tyttö ja poika. Utsjoella Länsman on asunut 90-luvun alusta.

Miehen ja hänen sukunsa mukana tuli saamenkielen ja -kulttuurin omaksuminen luonnolliseksi osaksi utsjokelaistumista. Myös oppivuodet Norjan Kautokeinon Saamelaisessa Korkeakoulussa, jossa hän suoritti luokanopettajan tutkinnon, vahvistivat hänen kielitaitoaan. Kuvataiteita Länsman opiskeli Lapin Yliopistossa ja valmistui kuvataidekasvatuksen maisteriksi keväällä 2010. Nykyään hän toimii saamenkielisenä luokan- sekä kuvataideopettajana Utsjokisuun peruskoulussa ja Utsjoen saamelaislukiossa.

Lisätietoja tästä tapahtumasta...

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/vuodenaikojen-polku-13.5.201325.9.2011/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG