Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Vuonon kahdet kasvot – Kuvia ja tunnelmia Varangilta

Vuonon kahdet kasvot – Kuvia ja tunnelmia Varangilta

Vuonon kahdet kasvot –näyttely on kuvakertomus Pohjois-Norjasta. Näyttely koostuu kahdesta osasta: ensimmäinen osa tuo esille perinteistä luontokuvausta, toisessa kuvat ovat luovaa kerroksellista valokuvaa, joka lähenee kuvataidetta.

Milloin
16.05.2015
Joka viikko 20.09.2015 asti
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida/Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Hyvä taideteoskaan ei ole kerralla koettu, vaan se on monikerroksinen ja kestää useamman katsomisen.

Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius ovat oululaisia kuvataiteilijoita, jotka ovat tarttuneet siveltimen lisäksi myös kameraan. Molemmilla valokuvaus on kulkenut harrastuksena nuoruudesta lähtien ja luonto on lähellä sydäntä. Useampana vuonna matkat ovat suuntautuneet Pohjois-Norjaan ja Varangin niemimaalle, jonka karu luonto ja linturikkaat rannat kutsuvat palaamaan.

Oleellista ei ole se, mitä näkee, vaan enemmänkin mitä kokee ja tuntee.

Meren edestakainen liike hioo kallioita ja kiviä, antaen niille pyöreitä muotoja. Hiekan ja merikasvillisuuden avulla se tekee taidetta. Tyyni merenpinta ja laskeva aurinko luovat seesteisen mielen, kiire kaikkoaa.

Merellä on myös toiset kasvot, jolloin vaahtopäiset aallot lyövät vihaisena rantakiviin ja tuuli juoksuttaa vettä sumupilvenä aallon harjalta. Aaltojen kuvaaja saa olla varuillaan, ettei saa hyistä kastetta.  Rannalla kulkijan matka käy vaivalloiseksi.

Näyttelykuvia yhdistävä tekijä on meri, sen läsnäolo on olennainen kaikissa kuvissa. Kiven pyöreydessä, ajanpatinassa muurin kyljessä, meriharakan naurussa ja kotkan liidossa voi aistia meren.

Kuva: Tuulikki Korhonen

Tilauslinkki: http://www.siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/vuonon-kahdet-kasvot-2013-kuvia-ja-tunnelmia-varangilta/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG