Pääsivu / Sisäänpääsymaksut

Sisäänpääsymaksut 2019

Pääsymaksut Siidan näyttelyihin

€/hlö

Aikuiset                                  10€

Alennettu pääsymaksu*         8€

Lapset 0-6                               0€

Koululaiset 7-17 –vuotiaat     5€

Perhelippu 20€ (2 aikuista + perheen alle 18 vuotiaat lapset)

Vuosikortti                             aikuiset 20€ / lapset 10€

Museokortti                           69€ (vanhan kortin uusinta 64€)

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä/-naisia ja siviilipalvelusta suorittavia (näyttämällä etuun oikeuttavaa korttia) sekä yli 10 henkilön ryhmiä, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

 

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen Siidan sulkemisaikaa.

 

Siidan pääsylippu ja vuosikortti sisältävät sisäänpääsyn Siidan sisällä oleviin näyttelyihin ja  kesäkaudella avoinna olevaan ulkomuseoon.

Kulttuuriseteli, Virikeseteli ja TYKY-kuntoseteli käyvät pääsylippujen ja vuosikorttien maksuvälineinä Siidassa.

EU:n Vammasikortilla saat pääsylipun alennettuun hintaan ja avustajasi pääsee ilmaiseksi mukanasi näyttelyihin.

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) jäsenkortilla 10 % alennus aikuisen ja koululaisen pääsylipuista sekä perhelipusta. Jäsenkortti esitettävä lippua ostettaessa.

Erikoistapahtumien pääsylippujen hinnat on ilmoitettu tapahtumatietojen yhteydessä.

Saamelaismuseon hoidossa olevaan Kolttien Perinnetaloon Sevettijärvellä on vapaa pääsy. Perinnetalo on avoinna kesäkaudella 10.6.-20.9. kello 10-17.

 

 

Esteettömyys

Tarjoamme avustajille maksuttoman sisäänpääsyn. Opas-, kuulo-, hypo- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Siidaan ja ulkomuseolle. Ulkomuseomme on lumettomaan aikaan kierrettävissä lähes kokonaan lastenvaunuilla ja pyörätuolilla. Meillä on lainattavissa yksi pyötätuoli ja lastenrattaita.

Siidan näyttelytilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, eikä rakennuksessa ole hissiä. Toiseen kerrokseen johtaa luiska. Vaihtuvat näyttelyt sijaitsevat ovien takana. Siidassa ei ole induktiosilmukkaa.

 

Siidan vuosikorttiedut

Siidan vuosikortti on voimassa 1 vuoden ajan ostopäivästä lukien. Vuosikortilla voi vierailla Siidan näyttelyissä vaikka joka päivä. Siidan vuosikortilla pääset myös Rovaniemen Arktikumiin ja Oulun Tietomaahan. Vastavuoroisesti pääset Siidaan myös Tietomaan ja Arktikumin vuosikorteilla.


Museokorttiedut

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 68 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

 

Aurora Aanaar -revontuliesitys

Siidassa esitetään tunnetun luontokuvaajan Martti Rikkosen revontulikuvista koottu noin 10-minuuttinen multimediaesitys "Aurora Aanaar" talvikaudella päivittäin klo 12 ja 15 ja kesäkaudella päivittäin klo 11, 14 ja 17. Kuvia säestää saamelaismuusikko Niillas Holmbergin ja Stefan Kvanströmin säveltämä musiikki. Esitys sisältyy pääsylipun hintaan. Revontuliesitykset esitetään jos auditorioon ei ole muita varauksia.

Tilauksesta näytöksiä Siidan pääsylipun lunastaneille ryhmille 15€/esitys. Varattavissa joko Aurora Aanaar-esitys (10 min) tai Inarinjärvi-esitys (18 min). Varaukset siida@samimuseum.fi

 

Lemmikit

Siidan yhteisissä näyttelyissä keskeinen osa Saamelaismuseon näyttelyitä ovat ainutlaatuiset museoesineet, joiden paras mahdollinen säilyminen on meille saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä ensiarvoisen tärkeää. Lemmikkien mukana näyttelytiloihin voi kulkeutua pölyä, likaa ja tuhohyönteisiä ja siksi näyttelyyn ei voi tutustua lemmikkien kanssa.

Saamelaismuseon ulkomuseon rakennukset ja arkeologinen kulttuuriperintö muodostavat ainutkertaisen saamelaisalueen asutuksesta kertovan kokonaisuuden.  Alue on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla. Haluamme turvata rakennusten ja muinaisjäännösten säilymisen, minkä vuoksi ulkomuseolla ei voi vierailla lemmikkien kanssa.


Tehdyt toimenpiteet
Yhteistyökumppanit

MLL banneri

 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG