Pääsivu / Tiedotteet / Arktista valoa ja musiikillista sielunhoitoa Camera Borealiksen luontokuvakonsertissa

Arktista valoa ja musiikillista sielunhoitoa Camera Borealiksen luontokuvakonsertissa

maanantai 14. Marraskuuta 2016, 15.13

Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vuosittainen luontokuvatapahtuma Camera Borealis viettää tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiviään. Luontokuvatapahtuman huipentaa Arctic Light -luontokuvakonsertti.

Arktista valoa ja musiikillista sielunhoitoa Camera Borealiksen luontokuvakonsertissa

Kuva: Arctista valoa / Martti Rikkonen

Sielunhoitoa pimeimmän vuodeajan keskelle tarjoaa kauneimpien luontokuvien arktinen valo yhdistettynä elävään musiikkiin Camera Borealis -luontokuvatapahtuman huipentavassa luontokuvakonsertissa. Lauantaina 26.11. Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen valkokankaalle heijastuvat Pertti Turusen ja Martti Rikkosen luontokuvat. Unohtumattoman elämyksen täydentävät Veikko Hakkarainen kvartetin sekä Niillas Holmberg & Šuvvaboját plays Veijo Länsman –kokoonpanon musiikit.

Lapin selkoset ovat kutsuneet luontokuvaaja Pertti Turusta jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Kameraan ovat tallentuneet pohjoisen maisemat kaamoksen hämärästä keskiyön aurinkoon, Lapin eläimet ja ihminen pohjoisessa luonnossa. Inarilainen luontokuvaaja ja biologi Martti Rikkonen on voittanut Vuoden luontokuvan kaksi kertaa. Pohjoisen eläimet ja revontulet ovat lumonneet miehen niin, että kuvausmatka Lappiin muuttuikin elämänpituiseksi projektiksi. Pertti Turunen ja Martti Rikkonen jos ketkä tuntevat arktisen valon, ja heidän luontokuvansa vievät katsojat lumoavalle matkalle Lapin luontoon.

Jazzmusiikin konkarit pianisti Veikko Hakkarainen ja huilisti/saksofonisti Esa Pethman soittivat jazzia koulupoikina jo 1950-luvulla, ja muusikonura jatkuu valovoimaisena. Solisti Iiris Rautio osallistui jo koulutyttönä iskelmäkilpailuihin, ja siitä alkoi pitkä ura musiikin parissa sekä lauluyhtyeissä että solistina.

Jalvvi-Niillas ja Šuvvaboját on uusi yhtye, joka on perustettu esittämään yksinomaan Veijo Länsmanin rakastettuja lauluja. Niillas Holmberg, Oula Guttorm, RoopeMäenpää ja Jussi Isokoski kunnioittavat esiintymisellään nuorena hukkunutta kulttimaineessa elävää saamelaismuusikkoa ja 70-lukua. Saamelainen henki puhaltaa, kun uudet ja vanhat tuulet kohtaavat luontokuvakonsertissa.

Arctic Light -luontokuvakonsertti 26.11. kello 18 on Camera Borealiksen ja Kaamosjazzien yhteinen tilaisuus. Pääkaupunkiseutulaiset pääsevät samalle elämysmatkalle Suomen luontokeskus Haltiassa, jonne luontokuvakonsertti livestreamataan.

Arctic Light -luontokuvakonserttilippuja myydään ennakkoon Siidassa, Sajoksessa, Metsähallituksen palvelupisteissä /matkailuinfoissa Saariselän Kiehisessä ja Ivalossa sekä www.lipputoimisto.fi-palvelussa. Lippujen myynti ovelta aloitetaan tunti ennen tilaisuuden alkua, mikäli niitä jää ennakkomyynnistä jäljelle. Ovelta lippujen myynti loppuu 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Luontokuvakonsertin liput maksavat ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG