Pääsivu / Tiedotteet / Aurora Aanaar – Siidan uusi revontuliesitys ensi-iltaan

Aurora Aanaar – Siidan uusi revontuliesitys ensi-iltaan

perjantai 05. Helmikuuta 2016, 15.10

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan uutta upeaa revontuliesitystä juhlistetaan ensi-illalla saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Inarissa. Inarilaisen luontokuvaajan Martti Rikkosen valokuvista ja videoista koostettu esitys tuo Lapin talvitaivaan värikkyyden valkokankaalle kaikkien ihailtavaksi.

Aurora Aanaar – Siidan uusi revontuliesitys ensi-iltaan

Revontulet Inarinjärven yllä. Kuva: Martti Rikkonen

Valokuvaustekniikka on ottanut huikean harppauksen viimeisimmän vuosikymmenen aikana. Se on tuonut myös revontulikuvaukseen aivan uusia mahdollisuuksia. Internet on täynnä toinen toistaan hienompia revontulikuvia. Siidan esityksen koostaneen Metsähallituksen erikoissuunnittelija Pasi Nivasalon mukaan haasteena Siidan esityksessä olikin keksiä jotain omaperäistä ja uutta aiheeseen liittyen.

Lähtökohta uudelle Aurora Aanaar –revontuliesitykselle oli kuvien paikallisuus. Kaikki kuvat ja videot on ottanut inarilainen luontokuvaaja Martti Rikkonen Inarissa tai Utsjoella. Esitys koostuu still-kuvien lisäksi videoista, joiden kuvaaminen on tullut mahdolliseksi vasta aivan äskettäin.

”Vasta viime talvena markkinoille tuli kameroita, joilla normaali videokuvaus onnistuu laadukkaasti myös pimeissä olosuhteissa. Edelleenkin useimmat tähän asti tehdyistä revontulivideoista ovat ns. timelapse-videoita, jotka koostetaan stillkuvista. Timelapse-tekniikalla saadaan kyllä aikaan näyttäviä esityksiä, mutta revontulien liike on niissä moninkertainen todellisuuteen verrattuna”, kertoo Martti Rikkonen.

Siidan revontuliesityksen on tuottanut Ylä-Lapin luontokeskus Siida. Taustamusiikin revontulille on tehnyt utsjokinen Niillas Holmberg yhdessä Stefan Kvarnströmin kanssa. Esityksen rahoitus järjestyi pääosin Metsähallituksen venäjänkielisten palveluiden ja markkinoinnin kehittämishankkeen turvin.

Revontuliesityksen ensi-iltaa juhlistetaan saamelaisten kansallispäivänä lauantaina 6. helmikuuta. Ensi-esitystä juhlitaan Siidan auditoriossa kello 12, ja sen jälkeen esityksiä aina tasatunnein.

Talvikaudella Siidan aukioloaikana esitys pyörii auditoriossa päivittäin kello 12 ja 15, ja tilauksesta esitystä näytetään myös muina aikoina. Luontokeskus Siida toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlimaan Saamelaisten kansallispäivää Aurora – Aanaar esityksen parissa.

Lisätietoja:

Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740, sähköposti siida(a)metsa.fi

Erikoissuunnittelija Pasi Nivasalo, Metsähallitus, puh. 040 526 3392, sähköposti pasi.nivasalo(a)metsa.fi

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG