Pääsivu / Tiedotteet / Camera Borealis laajenee osaksi Charms of Arctic Auroras -festivaalia

Camera Borealis laajenee osaksi Charms of Arctic Auroras -festivaalia

tiistai 31. Lokakuuta 2017, 13.38

Luontokuvia katsellaan ja ihastellaan jälleen Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa Inarissa 17.-19.11.2017. Nyt 21. kertaa vietettävän Camera Borealis -tapahtuman ohjelma on entistä runsaampi ja monipuolisempi. Tapahtuma laajenee osaksi Charms of Arctic Auroras -festivaalia.

Camera Borealis laajenee osaksi Charms of Arctic Auroras -festivaalia

Järven tarina -elokuva aloittaa Camera Borealis -tapahtuman perinteisen ohjelmaosuuden. Kuva: Pasi Lensu

Viikonlopun ohjelma alkaa perjantain Charms of Arctic Auroras -ohjelmapaketilla, johon sisältyy revontulien kuvausretki sekä revontuliin ja pohjoisiin valoihin keskittyvät kuvaesitykset tapahtuman kansainvälisiltä esiintyjävierailta Rayann Elzeinilta ja Bjarne Riestolta.  Charms of Arctic Auroras -ohjelma myydään erillisenä kokonaisuutena ja se toteutetaan yhdessä Visit Inari Oy:n kanssa.

Camera Borealiksen perinteisempi ohjelma osuus alkaa myös perjantai-iltana paljon kiitosta saaneella Järven tarina -elokuvalla Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Elokuvanäytöksessä mukana on myös elokuvan ohjaaja Kim Saarniluoto. Järven tarina -elokuvanäytös järjestetään yhdessä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa.

Viikonlopun aikana nähdään lisäksi luontodokumentaristi Petteri Saarion koskettava ja rohkaiseva dokumenttielokuva Aktivisti, joka kertoo taistelusta kansainvälistä kaivosjättiä vastaan Sodankylän Viiankiaavalla. Kolmas viikonlopun elokuva on autistisesta Laurista ja hänen metsäsuhteestaan kertova Salainen metsäni. Myöskään tämä elokuva ei jätä katselijaa tunteettomaksi. Salainen metsäni -elokuvaan on saatavilla myös kuvatulkkaus.

Kuvaesitysten aiheet kulkevat metsänpohjan ihmeistä UK-puiston kautta Jäämeren rannoille ja Grönlantiin. Viikonlopun kuvaesityksistä tietoa löytyy siida.fi-sivuston kalenterista. Ohjelman voi myös noutaa  Metsähallituksen asiakaspalvelupisteistä Inarissa, Ivalossa tai Saariselällä.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG