Pääsivu / Tiedotteet / Elämyksiä erämaateatteriretkellä Kevon luonnonpuistossa

Elämyksiä erämaateatteriretkellä Kevon luonnonpuistossa

tiistai 09. Elokuuta 2016, 09.30

Vuonna 2016 luonnonpuistona 60 vuoden iän saavuttanutta Kevoa juhlitaan elokuussa nostamalla rinkka selkään ja suuntaamalla erämaahan teatterinäytökseen. Juha Hurmeen ohjaamana Operaatio Paulaharju esittää vuosina 2014–2018 Samuli Paulaharjun Tunturien yöpuolta -novellikokoelmaan perustuvia näytelmiä eri puolilla Lapin erämaita. Kevon luonnonpuiston Akukammilla vuoronsa saa Suongil, suuri noita -näytelmä 21.–27.8.2016.

Elämyksiä erämaateatteriretkellä Kevon luonnonpuistossa

Maisema Akukammille johtavalla reitillä. Kuva: Kirsi Ukkonen/Metsähallitus

Kevon luonnonpuiston juhlavuoden kunniaksi Metsähallitus järjestää ohjatun vaelluksen Operaatio Paulaharjun kesän viimeiseen teatterinäytökseen. Teatteriretkelle lähdetään perjantaina 26.8. Inarista Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta ja Utsjoen luontotuvalta, joista on kuljetus patikkaretken alkupisteeseen Sulaojalle. Perjantaina patikoidaan Sulaojalta Ruktajärvelle noin 12 kilometrin matka vaellusreittiä pitkin. Ruktajärvellä majoitutaan telttoihin autiotuvan pihapiirissä.

Lauantaina patikointi jatkuu reittiä pitkin ja matkaa taitetaan 14 kilometriä Ruktajärveltä Njávgoaivin autiotuvan kautta Akukammille. Illaksi ehditään nauttimaan teatteriesityksestä. Lauantai 27.8. on myös Suomen luonnon päivä ja mikäpä olisi hienompi tapa juhlistaa upeaa luontoamme kuin erämaateatteri. Teatterin jälkeen telttayötä vietetään Akukammin läheisyydessä.

Sunnuntaina suunnataan Akukammilta kohti Outakoskea upeissa maisemissa. Alkumatkan noin 7 kilometriä kuljetaan poluttomassa tunturimaastossa Akujärvelle.  Loppumatka taittuu mönkijäuraa pitkin Angeli –Utsjoki -tien varteen Outakoskelle. Päivälle patikkamatkaa kertyy yhteensä 17 kilometriä. Outakoskelta on kuljetus takaisin Inariin ja Utsjoelle.

Teatterivaellukselle lähtijät tarvitsevat omat teltat, retkeilyvarusteet ja retkimuonat. Jokainen vaeltaja vastaa myös omasta vakuutuksestaan. Metsähallituksen puolesta vaelluksella on mukana kaksi ohjaajaa. Vaellus on maksuton, mutta kuljetuksista peritään 30€ maksu (15€ /suunta).

Näytöksiä on Akukammilla 21.–27.7. päivittäin klo 18, joten sinne voi lähteä myös omatoimisesti. Näytökset ovat maksuttomia, mutta esiintyjille voi lahjoittaa vapaaehtoisena pääsymaksuna tuoreita kasviksia. Lisätietoa Operaatio Paulaharjusta projektin internetsivuilta www.operaatiopaulaharju.fi.

Lisätietoja:

  • Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta puh. 0206 39 7740 tai siida@metsa.fi
  • www.siida.fi  -sivuston kalenterista
  • luontoon.fi/tapahtumat

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan viimeistään sunnuntaina 21.8. klo 19 mennessä.

Lisätietoa teatteri-esityksestä:  www.operaatiopaulaharju.fi

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG