Pääsivu / Tiedotteet / Inarin kirkonkylällä paljon ohjelmaa saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2015

Inarin kirkonkylällä paljon ohjelmaa saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2015

perjantai 30. Tammikuuta 2015, 10.35

Inarin kirkonkylän toimijat ovat yhdistäneen voimansa ja laatineet yhteisen ohjelman saamelaisten kansallispäivän kunniaksi. Kansallispäivän ohjelmassa on koko saamelaisen kulttuurin kirjo esillä. On musiikkia, elokuvia, kuvataiteita, tarinointia, poroja, yrittäjyyttä, huippuesiintyjiä! Myös kaikki Suomessa puhutut saamen kielet on huomioitu. Ohjelmaa on aamusta iltaan ja se on tarkoitettu kaiken ikäisille! Tervetuloa nauttimaan päivän ohjelmatarjonnasta ja iloisesta yhdessä olosta!

Siidassa on avoimet ovet klo 9-17. Siidan pihapiirissä on kansallispäivän avaus lipunnostoineen. Saamelaismuseo avaa uuden yhteisnäyttelynsä Saamelaisnuorten taidetapahtuma -tutuksi päivän alkajaisiksi. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijat ovat laatineet laajan ja monipuolisen kulttuuriohjelman Siidaan.

Kulttuurikeskus Sajoksessa alkaa myös kulttuuriohjelma jo aamusta. Sajoksessa on niin ikään Saamelaisalueen koulutuskeskuksen tuottamaa ohjelmaa. Myös Inarin päiväkoti on tuonut omaa ohjelmaansa päivään. Sajoksessa on avoimet ovat ja talon toimijat esittäytyvät.

Saamelaiskäräjien kansallispäivän juhla alkaa Sajoksessa klo 15.30 alkaen lasten poroajeluilla. Kansallispäiväkahvit tarjotaan klo 16.00 ja kansallispäivän juhla on klo 17.00-19.00. Lämminhenkiseen kulttuuripainotteiseen iltaan ovat kaikki tervetulleita!

Kansallispäivään on Inarin kirkonkylällä kuulunut pitkään myös Inarin seurakunnan ja SámiSostereiden järjestämä ruokailu seurakuntalolla sekä kirkonmenot. Perinne jatkuu myös tänä vuonna. Kansallispäivän piispanmessu on Inarin kirkossa klo 15.00, seurustelu ja yhdessäolo ruokailun merkeissä aloitellaan jo puolelta päivin.

Inarin tapahtumia seuraa koko päivän Yle Sápmi, jonka yhteispohjoismaiset lähetykset alkavat aamutuimaan klo 7.10. Erikoismainintana Andte Gaup-Juuso, joka on Yle Oddasat –lähetyksen uutislukijana klo 15.10 Yle TV1:llä!

Tervetuloa Inariin!

Kansallispäivän tapahtuman järjestävät: Saamelaisalueen koulutuskeskus, Saamelaismuseo Siida, Saamelaiskäräjät, Yle Sápmi, SámiSoster, Inarin seurakunta, Saamelaisarkisto, Inarin kunta/Inarin koulu ja päivähoito.

Lisätietoja ja tarkat ohjelmat löytyvät: www.siida.fi, www.samediggi.fi, www.sogsakk.fi

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG