Pääsivu / Tiedotteet / Inarin matkamessuosasto esittelee pohjoista luontoa ja saamelaiskulttuuria

Inarin matkamessuosasto esittelee pohjoista luontoa ja saamelaiskulttuuria

tiistai 04. Tammikuuta 2011, 16.15

Vuoden 2011 Matkamessuilla Helsingissä on mukana tällä kertaa myös Inari-osasto, jossa näyttelyasettajina toimivat Inarin kirkonkylällä ja muissa läheisissä kylissä toimivat yrittäjät ja muut toimijat. Osaston teemana on sekä Pohjois-Lapin luonto että Euroopan ainoan alkuperäiskansan kulttuuri, saamelaiskulttuuri.

”Inari – Aanaar” -osasto, 3 F 25, tuo Helsingissä tammikuussa järjestettäville Matka 2011 -messuille ripauksen pohjoista luontoa ja saamelaiskulttuuria. Päänäyttelyasettajina ovat Siida - Saamelaismuseo ja Luontokeskus, Inari Event Lapland, Hotelli Korpikartano, Erähotelli Nellim, Lake and Snow Inari, Lomakylä Inari, Inarin porofarmi, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka sekä Sajos. Erityisesti teemana tulee olemaan saamelaiskäsityö. Tämä näkyy osastolla muun muassa saamelaiskäsityönäytöksin. Käsityönäytösten lisäksi messuilla kuullaan joikua ja Inarin Luonnonporo on paikalla kertomassa poronlihasta ja poroista. Osastolla voi myös osallistua arvontaan, jossa palkintoina muun muassa Seija Ranttilan suunnitteleman Sagat-sarjan olkalaukku sekä kahden hengen viikonloppu Inarissa majoituksineen ja ohjelmapalveluineen.

Ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto sekä rikas, elävä saamelaiskulttuuri tekevät Inarista mielenkiintoisen matkakohteen. Inarin osastolla pyritään esittelemään tätä upeaa Inarin luontoa, kuten erämaista Inarijärveä, ja kertomaan miten aidolla ja elämyksellisellä tavalla nauttia näistä hienouksista. Esimerkiksi vuonna 2011 Inarijärvellä seilataan uudella MS Inari III -aluksella. Alus  on catamaran -tyyppinen (Fantan 170) ja on valmistuttuaan lähes 100 matkustajapaikkaa käsittävä kaunotar.

Saamelaiskäräjät esittelevät osastolla puolestaan toista rakenteilla olevaa hanketta eli Inarin kirkonkylälle nousevaa Saamelaiskulttuurikeskus Sajosta. Sajos tulee olemaan Suomen saamelaisten hallinnon ja kulttuurin keskus sekä tapahtumatalo, kongressikeskus ja kokouskeskus. Kulttuurikeskus avautuu tammikuussa 2012.

Lisätietoja ”Inari – Aanaar” -osastosta voi kysyä joko mukana olevilta yrityksiltä tai osaston koordinointivastaavalta Saamelaismuseon markkinointisihteeri Tiina Koivurannalta, puh. 040 822 5285, tiina.koivuranta@samimuseum.fi. Yritykset löytyvät myös Matkamessujen messuluettelosta www.matkamessut.fi.

Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, www.siida.fi, siida@samimuseum.fi, siida@metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG