Pääsivu / Tiedotteet / Kansainvälisen museopäivän kunniaksi vapaa pääsy Siidan näyttelyihin sekä kokoelmatoiminnan esittelyä

Kansainvälisen museopäivän kunniaksi vapaa pääsy Siidan näyttelyihin sekä kokoelmatoiminnan esittelyä

perjantai 13. Toukokuuta 2016, 12.47

Kansainvälistä museopäivää juhlitaan Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa avoimin ovin 18.5. Päivän ohjelmassa on luvassa myös kokoelmatyön esittelyä Siidan auditoriossa, jota voi seurata Facebook-livelähetyksen avulla mistä tahansa.

Kansainvälinen museopäivä on osa Suomen museoliiton Museoviikkoa, jota vietetään vuonna 2016 teemalla Museot ja kulttuurimaisema. Kansainvälistä museopäivää 18.5. juhlistetaan Siidassa tarjoamalla vapaa pääsy Siidan näyttelyihin. Nähtävillä on pysyvien näyttelyiden lisäksi Tapio Wirkkalan elämäntyötä ja yhteyttä Inariin ja Lappiin kunnioittava STILL/LIFE Retrospective exhibition sekä 11.5. avautuva Lemmenjoki-näyttely.

Kansainvälisenä museopäivän on myös mahdollista tutustua Saamelaismuseon tekemään kokoelmatyöhön. Esittely alkaa keskiviikkona 18.5. klo 10 Siidan auditoriossa ja sinne on vapaa pääsy. Kokoelmatyön esittelyä on myös mahdollista seurata kotoa, sillä Saamelaismuseo kokeilee ensimmäistä kertaa livelähetyksen lähettämistä Facebookin kautta.  Lähetys näkyy Siidan Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/siidainari. Livelähetyksen seuraaminen omalta koneelta ei vaadi kirjautumista Facebookkiin, ainoastaan internetyhteyden.

Kokoelmaesittelyssä kuullaan Saamelaismuseon kokoelmista ja niiden parissa tehtävästä työstä sekä kokoelmatyön ajankohtaisista teemoista. Erikoismuseona Saamelaismuseo Siida vastaa Suomessa saamelaisten aineellisen ja aineettoman kulttuuriperinnön tallentamisesta. Saamelaismuseon kokoelmatyö on monipuolista, laaja-alaista ja yhteisöllistä. Kokoelmat ovat museotoiminnan perusta.

Euroopan kansallispuistopäivää juhlitaan muutama päivä Kansainvälisen museopäivän jälkeen. Sunnuntaina 22.5. Siidassa nähdään kaikille avoimia esityksiä uudesta Aurora Aanar –revontulimultivisiosta sekä Suomen kansallispuistoissa kuvatusta The magic on Northern nature. Tarkempi ohjelma Euroopan kansallispuistopäivästä löytyy Siidan tapahtumakalenterista.

Lisätietoja:

Saamelaismuseo Siida, siida@samimuseum.fi, puh. 0400 898 212

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG