Pääsivu / Tiedotteet / Kolttien perinnetalon kesä

Kolttien perinnetalon kesä

maanantai 28. Toukokuuta 2018, 09.43

Saamelaismuseo hoitaa Sevettijärvellä sijaitsevaa Kolttien Perinnetaloa ja sen kokoelmia. Kolttien Perinnetalon kesäkausi avataan 11.6. ja talo on auki aina syyskuun 20. päivään asti. Kesän aikana Perinnetalolla nähdään käsityönäytöksiä ja järjestetään monenlaista ohjelmaa niin paikallisille kuin kauempaakin tuleville!

Kolttakulttuurisäätiö ja Saamelaismuseo Siida avaavat jälleen yhdessä kesäkauden ja Kolttakulttuuriviikon Sevettijärvellä. Avajaispäivänä 11.6.2018 on kahvitarjoilu Kolttien perinnetalolla sekä nuottausilta, jonka järjestävät Kolttakulttuurisäätiö ja Saamelaisalueen koulutuskeskus. Nuottausillan paikka tarkentuu myöhemmin.

 

Kolttien Perinnetalo on auki aina syyskuun 20. päivään asti joka päivä klo 10-17 ja tänä kesänä Perinnetalolla järjestetään myös käsityönäytöksiä pitkin kesää. Kolttakulttuuriviikko puolestaan jatkuu kesäkuun 12. päivä katrillitanssilla Kolttien Perinnetalolla ja huipentuu petsamolainen lohipiirakka -työpajaan kolttatalolla kesäkuun 13. päivä.

 

Heinäkuun 20. päivä kokoonnutaan Kolttien perinnetalolle viettämään Inariviikkojen avajaisia. Luvassa on opastuksia, käsityönäytöksiä ja vanhoja filmejä arkistojen kätköistä. Samalla esitellään Saamelaismuseon koordinoimaa, monitieteellistä ja yhteisöllistä tutkimushanketta kolttasaamelaisten kotouttamisesta Suomessa 1939-1949. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

 

Syyskuun 6. päivä vietetään syyspäivää Sevettijärvellä. Perinnetalolla on tuttuun tapaan monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa niin paikallisille kuin kauempaakin tuleville.

 

Perinnetalo toimii vanhassa kolttapirtissä, niin sanotussa kolttakodissa, ja sen ulkorakennuksessa. Sen lisäksi alueella on ulkomuseo, joka esittelee kolttasaamelaisten Suenjelin, Suonikylän, aikaista kesäpaikkaa.

 

Perinnetalossa on myös pieni museomyymälä, jossa on myynnissä muun muassa kolttasaamelaisia käsitöitä, matkamuistoja sekä kirjallisuutta. Perinnetaloon on vapaa pääsy ja se sijaitsee Sevettijärvellä osoitteessa Sevettijärventie 9041.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG