Pääsivu / Tiedotteet / Kulttuuri-ilta Siidassa – esittelyssä Outi Korpilähteen väitöskirja riukuvaimoista

Kulttuuri-ilta Siidassa – esittelyssä Outi Korpilähteen väitöskirja riukuvaimoista

torstai 15. Lokakuuta 2015, 11.19

Outi Korpilähde väitteli elokuussa Lapin yliopistossa aiheenaan suomalaisvaimot saamelaisyhteisössä. Hän esittelee tutkimustaan ja väitöskirjaansa Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen Saamelaismuseo Siidassa keskiviikkona 21.10. kello 17.30.

Kulttuuri-ilta Siidassa – esittelyssä Outi Korpilähteen väitöskirja riukuvaimoista

Väitöskirjan kansikuva

Väitöskirjaansa varten Outi Korpilähde tutki suomalaisnaisten asettumista saamelaisyhteisöön saamelaismiesten vaimoina ja perheenjäseninä. Tutkimusta varten hän haastatteli 33 Suomen saamelaisalueella asuvaa suomalaisnaista.

- Saamelaisyhteisöön tulevat suomalaisnaiset ovat aktiivisia toimijoita opetellessaan tapoja olla ja toimia uudessa yhteisössä. Heistä kehittyy monikulttuurisuusosaajia, jotka pystyvät toimimaan kulttuuritulkkeina suomalaisen ja saamelaisen kulttuurin välillä, Korpilähde kertoo tutkimuksensa tuloksista.

Väitöstutkimuksen tuloksena syntyi kirja Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen, suomalaisvaimot saamelaisyhteisössä. Outi Korpilähde tulee Siidaan pitämään kulttuuri-illan, jossa hän esittelee väitöskirjaansa.

- Vastaava tilaisuus on jo järjestetty Utsjoella, mutta nyt myös inarilaisilla on mahdollisuus tulla kuulemaan tutkimuksestani ja keskustelemaan aiheesta, Outi kertoo. Hän on asunut pitkään Inarissa ja toiminut Saamelaisalueen koulutuskeskuksen lehtorina vuodesta 1992 lähtien.

Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen -kulttuuri-iltaan on vapaa pääsy. Se järjestetään keskiviikkona 21.10. kello 17.30 Siida auditoriossa.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG