Pääsivu / Tiedotteet / Kulttuuriympäristöyksikköön henkilövalintoja

Kulttuuriympäristöyksikköön henkilövalintoja

tiistai 18. Tammikuuta 2011, 10.45

Saamelaismuseo on valinnut perustettavaan Saamelaiseen kulttuuriperintöyksikköön arkeologin ja projektikoordinaattorin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan Saamelainen kulttuuriympäristöyksikkö -pilottihankkeen arkeologin tehtävään on valittu FM arkeologi Eija Ojanlatva Inarista. Ojanlatva on työskennellyt aikaisemmin mm. Metsähallituksen kulttuuriympäristöinventointihankkeiden erikoissuunnittelijana.

EAKR-rahoitteeseen Ealli biras - Elävä ympäristö -hankkeen projektikoordinaattoriksi on valittu FM Päivi Magga Vuotsosta Sodankylästä. Magga on aikaisemmin työskennellyt mm. Lapin Ympäristökeskuksen hallinnoiman Lapin kulttuuriympäristöt tutuksi -hankkeen saamelaisosion koordinaattorina.

Eija Ojanlatva aloittaa tehtävässään helmikuussa 2011 ja Päivi Magga aloittaa tehtävässään 1.3.2011. Arkeologin tehtävää haki yksi henkilö ja Ealli biras -hankkeen projektikoordinaattorin tehtävää kolme henkilöä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Saamelainen kulttuuriympäristöyksikkö -pilottihankkeessa laaditaan toimintamalli vakiintuvalle kulttuuriympäristöyksikölle yhteistyössä Saamelaiskäräjien, Museoviraston ja Lapin ELY-keskuksen kanssa. Museovirasto delegoi Inariin sijoittuvalle yksikölle tiettyjä kulttuuriympäristön hoitoon liittyviä viranomaistehtäviä jo pilottivaiheessa. Viranomaistehtävät liittyvät arkeologisen kulttuuriperinnön vaalimiseen saamelaisten kotiseutualueella.

EAKR-rahoitteinen Ealli biras – Elävä ympäristö – hanke alkaa samaan aikaan. Hankkeeseen on saatu rahoitus Lapin liiton kautta ja se kestää 2,5 vuotta. Hankkeen tavoitteena on laatia saamelainen kulttuuriympäristöohjelma saamelaisalueelle, tehdä kulttuuriympäristöön liittyviä lisäinventointeja, toteuttaa näyttely saamelaisesta kulttuurimaisemasta ja rakennusperinteestä, sekä laatia saamelaisen kulttuuriympäristön hoidon hallintomalli.

Saamelainen kulttuuriympäristöyksikkö sijoitetaan Siidan pihapiiriin Näkkäläjärvi Ky:ltä vuokrattuihin tiloihin.

Lisätietoja:
Museonjohtaja Tarmo Jomppanen, puh. 0400 167 806, tarmo.jomppanen(at)samimuseum.fi

hankelogot_kulttymp_mv

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG