Pääsivu / Tiedotteet / Lemmenjoen retkipäivässä opastettuja kierroksia Kaapin Jounin kentällä

Lemmenjoen retkipäivässä opastettuja kierroksia Kaapin Jounin kentällä

keskiviikko 22. Heinäkuuta 2015, 13.57

Inariviikoilla Lemmenjoen alueen yrittäjät järjestävät yhteistyössä Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskuksen, Inarin kunnan sekä Lapin lehtikustannuksen kanssa Lemmenjoen retkipäivän, joka tutustuttaa kävijät Suomen suurimpaan kansallispuistoon ja sen palveluihin. Retkipäivää vietetään perjantaina 24.7.

Lemmenjoen retkipäivässä opastettuja kierroksia Kaapin Jounin kentällä

Kaapin Jounin tila

Kaapin Jouni oli varmasti tunnetuin Lemmenjokilaakson asukas. Suurmiehen tila ja vanha asuinpaikka sijaitsee lyhyen venematkan päässä Njurkulahdesta, Lemmenjoen kylästä. Retkipäivän aikana Metsähallitus tarjoaa maksuttomia opastuksia Kaapin Jounin kentällä 10 – 14. Opastustuokioiden aikana päästään tutustumaan Kaapin Jouniin ja hänen vaimoonsa, sekä tilan töihin ja historiaan. Oppaana toimii Oda-Liv Koisvisto. Tilaan voi myös päivän aikana tutustua itsenäisesti, viimeinen venekuljetus takaisin Njurkulahteen lähtee kello 13.45.

Kaapin Jounin tilalle on venekuljetus tasatunnein Njurkulahdesta. Kuljetuksen hinta on 5 e/hlö, samalla lipulla pääsee myös takaisin Njurkulahteen. Pohjolan lehtikustannus tarjoaa nokipannukahvit Kaapin Jounin tilan rannassa olevalla tulipaikalla. Paikanpäällä on myös Metsähallituksen henkilökuntaa kertomassa kansallispuistosta.

Lemmenjoen retkipäivän aikana Njurkulahdessa ja muissa osissa kansallispuistoa on tarjolla koko päivän ohjelmaa. Lemmenjoelle järjestetään ilmainen kuljetus Saariselältä ja Ivalosta. Ilmoittautumiset kuljetukseen Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan, puh. 0205 64 7740 tai siida@metsa.fi. Päivän ohjelmatarjonnan näet Siidan nettisivujen tapahtumakalenterista.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG