Pääsivu / Tiedotteet / Luontoladut ja lumikenkäreitti Inarissa valmiina retkeilijöitä varten

Luontoladut ja lumikenkäreitti Inarissa valmiina retkeilijöitä varten

tiistai 17. Helmikuuta 2015, 16.11

Inarin kirkonkylän lähialueilla kiertää kolme luontolatua, joita pitkin pääsee tutustumaan monipuolisiin maisemiin. Juutuajoen vartta pitkin hiihtäessä pääsee nauttimaan jokivarren luonnosta, Inarijärven laajoille selkosille näkee nousemalla Otsamo-tunturin huipulle ja Pielpajärven kirkolle vievä reitti tutustuttaa niin järvellä hiihtämiseen kuin Inarin mäntymetsiinkin.

Luontoladut ja lumikenkäreitti Inarissa valmiina retkeilijöitä varten

Jäniskoski helmikuussa.

Luontoladut huolletaan viikoittain 16.2. alkaen. Maanantaisin ajetaan reitti Juutuanjoelle ja Jäniskosken laavulle, keskiviikkoisin Otsamo-tunturille vievä luontolatu ja perjantaisin aukaistaan reitti Pielpajärven erämaakirkolle. Latuhuollosta vastaavat Inarin yrittäjät yhteistyössä Metsähallituksen luontopalvelujen kanssa. Latuja huolletaan lumitilanteen salliessa huhtikuulle saakka.

Inarin kirkonkylällä kulkeva lumikenkäpolku on myös merkitty ja retkeilijöiden käytettävissä. Lumikenkäpolun pituus on noin 1,3 kilometriä ja se kulkee Inarijärven rantamaita Juutuanvuonon suulla. Reitin lähtöpisteet ovat Siidan ja Hotelli Kultahovin pihalla. Siidan ulkomuseoalueelle tultaessa merkinnät loppuvat, mutta ulkomuseon reittejä ja opasteita seuraten pääsee Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan piha-alueelle. Lumikenkäillessä pääsee myös tutustumaan lumeen myös muutoin kun siinä kävelemällä, sillä polun varteen on sijoitettu kahdeksan informaatiotaulua, jotka kertovat lumesta.

Ajankohtaisimman tiedon Inarin retkeilyalueen reittien kunnosta saa Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta. Luontokeskuksesta voi myös ostaa Inarin retkireitit -karttaa 4 euron hintaa. Jokaisesta reitistä on myös kirjoitettu reittikuvaukset, jotka löytyvät karttalehden kääntöpuolelta.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG