Pääsivu / Tiedotteet / Maailman ympäristöpäivän bongauskisa - viekö Inari taas voiton?

Maailman ympäristöpäivän bongauskisa - viekö Inari taas voiton?

torstai 26. Toukokuuta 2011, 14.08

Maailman ympäristöpäivää vietetään sunnuntaina 5.6.2011 kisailemalla leikkimielisesti lintuhavainnoista naapurimaidemme Norjan ja Venäjän kanssa. Metsähallitus tekee tiivistä luonnonsuojelu- ja luontomatkailuyhteistyötä Pasvik-Inari alueella, ja lintujen bongauskisailu onkin osa tätä yhteistyötä. Suomi osallistui viime vuonna kisaan ensimmäistä kertaa ja toi kirkkaasti voiton kotiin.

Pasvik-Inari -niminen rajapuisto on syntynyt Suomen, Norjan ja Venäjän välisen yhteistyön tuloksena. Se muodostuu viidestä, toisiinsa saumattomasti yhdistyvästä eriasteisesti suojellusta alueesta. Yhteistyömaiden ympäristöviranomaiset ja kuntien edustajat kokoontuvat vuosittain keskustelemaan alueiden hoitoon ja käyttöön liittyvistä yhteisistä tavoitteista ja suunnitelmista.

Vuosi sitten Ivalon alueelle suuntautuneella retkellä bongattiin 52 lintulajia. Joukossa oli runsaasti tuttuja lajeja mm. useita pääskyjä, kahlaajia ja vesilintuja. Bongatuista lajeista ehkä erityisin oli pikkusirkku. Harvinaisuus pikkusirkku ei Inarissa ole, mutta sen bongatakseen pitää tietää mistä ja milloin etsiä. Itäisenä lajina sitä ei Suomessa tapaa juuri muualla kuin itärajalla. Norjassa havaittiin 24 lajia ja Venäjällä 16.

Nyt on jälleen aika todistaa, että osaamme muutakin kuin pelata jääkiekkoa! Tällä kertaa linturetki suuntautuu Sevettijärven tien varteen, ja asiantuntevana lintuoppaana toimii Martti Rikkonen. Retki on oiva mahdollisuus lintujen opiskeluun ja mukavan luontohetken viettämiseen.

Suomenpuoleisen maksuttoman retken järjestää Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida, jonne tulee ilmoittautua kuljetusten järjestämiseksi viimeistään torstaina 2.6.2011. Bussi lähtee Ivalon linja-autoasemalta sunnuntaina 5.6. klo 9.15 ja Siidasta klo 10.00. Siidaan palataan klo 16 mennessä.

Ilmoittautua voi sähköpostitse, siida(at)metsa.fi tai puhelimitse, 0205 64 7740. Omat eväät mukaan, kahvit tarjoaa retken järjestäjä. Tervetuloa!

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG