Pääsivu / Tiedotteet / #nuoriluonto -kuvakilpailussa esillä lasten ja nuorten oma luonto kännykkäkuvien kautta

#nuoriluonto -kuvakilpailussa esillä lasten ja nuorten oma luonto kännykkäkuvien kautta

tiistai 24. Marraskuuta 2015, 15.40

Ylä-Lapin luontokeskus Siida järjesti yhteistyössä Pohjois-Lapin kameraseuran kanssa kuvakilpailun lapsille ja nuorille syksyllä 2015. Kilpailuun osallistui yhteensä 33 kuvaa, joista kolme parasta palkittiin Camera Borealis-tapahtumassa sunnuntaina.

#nuoriluonto -kuvakilpailussa esillä lasten ja nuorten oma luonto kännykkäkuvien kautta

#nuoriluonto-kilpailun voittajakuva. Kuvan ottaja Elisa Airasvirta.

#nuoriluonto-kuvakilpailussa ala- ja yläkouluikäisiä nuoria haastettiin kuvaamaan kilpailukuvia teemalla ”Millainen on sinun luontosi”. Kilpailuun saattoi osallistua lataamalla kuvansa Instagram-kuvapalveluun, joka toimii mobiililaitteissa. Suurin osa kilpailukuvistakin oli siis otettu joko puhelimella tai tabletilla, mutta tuomariston mielestä se ei kilpailukuvien tasoa haitannut.

Kilpailun tuomareina toimivat Jan-Eerik Paadar ja Ulla Isotalo Pohjois-Lapin kameraseurasta ja Ida Ikonen sekä Pasi Nivasalo Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta. Tuomariston mielestä kilpailun taso oli erinomainen, hyviä kuvia oli paljon ja valinta oli äärettömän vaikea.

Tuomaristo valitsi voittajaksi korialaisen Elisa Airasvirran kuvalla, jossa taivaalla lentävää lintuparvea rytmittää nuottiviivaston omaisesti sähkölinjat. Tuomaristo piti kuvassa erityisesti sommitelmasta ja kehui kuvaajaa rohkeasta valinnasta ottaa sähköjohdot mukaan kuvaan, kun yleensä ne varsinkin luontokuvista pyritään rajaamaan tai myöhemmin muokkaamaan pois. Voittajakuvan ottanut Elisa osallistui kilpailuun useammalla erinomaisen hyvällä kuvalla, jotka olivat tuomariston mieleen.

Toiselle sijalle #nuoriluonto-kuvakilpailussa sijoittui kouvolalainen Eino Pesari kuvalla, jossa nuoren oma luonto tulee tuomariston mielestä selvästi ilmi. Kuva oli reilusta 30 kilpailukuvasta ainoa, jossa mukana oli ihminen. Tuomariston mukaan kuva uhkuu nuoruutta ja siinä on hyvä asetelma.

Kolmannelle sijalle valittiin monien hyvien otoksien joukosta oululaisen Kalle Liikasen kuva. Tuomaristo kehui otoksen hienoa sommittelua, sekä valon käyttöä, joka sai lähes mustavalkoiseen kuvaan eloa ja värisävyjä. Kaikki kolme sijoittunutta palkittiin Kupilkan retkiastioilla sekä Kuvaa kännykällä ja tabletilla -kirjalla.

Perjantaina Camera Borealiksen koululaispäivän yhteydessä Inarin ylä- ja alakoululaiset saivat äänestää omaa suosikkiaan kuvakilpailuun osallistuneista kuvista. Yleisön suosikiksi nousi kaksi kuvaa, jotka saivat yhtä suuren äänimäärän. Molemmat kuvat olivat saman kuvaajan, inarilaisen Tuomas Vestin ottamia. Tuomas palkittiin myös sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa Kuvaa kännykällä ja tabletilla -kirjalla.

Katso kilpailukuvat tästä.

Lisätietoja: Ylä-Lapin luontokeskus Siida, siida@metsa.fi, puh. 0206 39 7740

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG