Pääsivu / Tiedotteet / Pohjolan luonnonkukkapäivä

Pohjolan luonnonkukkapäivä

maanantai 06. Kesäkuuta 2016, 16.55

Pohjolan luonnonkukkien päivän vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä sunnuntaina, joten tänä vuonna sen ajankohta on 19.6. Luonnonkukkapäivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä luontokokemusten tarjoaminen. Pohjolan luonnonkukkapäivää vietetään Inarin kirkonkylän alueella kävellen ja tutustuen luonnonkasveihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin. Ohjelma soveltuu koko perheelle ja lapsille on omaa ohjausta.

Pohjolan luonnonkukkapäivä

Koiranputki aloittelemassa kukintaansa. KUva: Kirsi Ukkonen/Metsähallitus

Tämän vuoden valtakunnallisena teemalajina on kesäisten niittyjen tuttu kulttuurikasvi koiranputki (Anthriscus sylvestris). Koiranputki on laajalle levittäytynyt kesäisen kukkaniityn valkoinen kaunotar, jonka elinympäristöt löytyvät niin niityiltä, pelloilta, metsänreunoista kuin joutomailtakin. Koiranputki kasvaa runsaana siellä, missä ihminen on maata muokannut ja sitä löytääkin helposti pihamailta. Koiranputkea käytetään kasvivärjäyksessä ja se toimii myös hyönteiskarkotteena. Lisäksi sitä voi syödä vaikkapa salaatissa, kunhan ei sekoita sitä myrkyllisiin putkikasveihin. Retkellä tutustutaan koiranputken lisäksi myös muutamiin muihin putkikasveihin.

Mukaan retkeläiset tarvitsevat säänmukaisen varustuksen ja kumisaappaat. Mukaan voi halutessaan ottaa omia kasvikirjoja ja lupeja. Retkelle lähdetään Ylä-Lapin luontokeskus Siidan pihasta klo 12 ja palataan klo 14.

Retki on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Retken järjestää Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Luontokekus Siida puh. 0206 39 7740 tai siida@metsa.fi

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG