Pääsivu / Tiedotteet / Rakennusperinnön neuvontapäivä Siidassa 11.9

Rakennusperinnön neuvontapäivä Siidassa 11.9

maanantai 04. Syyskuuta 2017, 12.23

Saamelaismuseo Siida järjestää rakennusperinnön hoidon neuvontapäivän maanantaina 11. syyskuuta klo 16.30-18.30 Siidan ulkomuseolla. Tapahtuman tavoitteena on antaa konkreettisia neuvoja hirsirakennusten tyypillisiin ongelmiin ja siten rohkaista vanhojen rakennusten omistajia kunnostustöihin. Tällä kertaa teemana ovat hirsityöt ja perinteisen lautakaton kunnostus tai uusiminen.

Asiantuntijoina paikalla ovat restaurointimestari Marko Korkeasalo ja restaurointikisälli Väinö Salow, jotka ovat tehneet ulkomuseon rakennusten kunnostusta. Saamelaismuseon ulkomuseolla on viime kesänä aloitettu Tirron pihapiirin asuinrakennusten kunnostaminen, ja tänä syksynä on vuorossa Tirron kolmihuoneisen tuvan lautakaton uusiminen. Museo haluaa käyttää rakennuksia esimerkkeinä ja siten jakaa tietoa ja kokemuksia rakennusperinnön hoidosta kiinnostuneille.  
Tapahtumassa kerrotaan myös rakennusperinnön hoidon avustuksista. Alueellisten ELY-keskusten avustukset rakennusperinnön hoitoon on tarkoitettu lähinnä rakennuksen ominaispiirteiden säilyttämistä tukeviin korjauksiin.  Museoviraston entistämisavustukset kohdistetaan valtakunnallisesti merkittäville rakennuksille vaativampiin restaurointitöihin.
Siidan rakennusperinnön neuvontapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Päivien tavoitteena on lisätä kulttuuriympäristöön liittyvää ymmärrystä ja arvostusta sekä innostaa toimimaan kulttuuriympäristön säilymisen ja hyvän hoidon puolesta.
Rakennusperinnön neuvontapäivään on vapaa pääsy. Pyydämme osallistujia kokoontumaan Siidan aulaan. Tarjolla kunnostusvinkkejä ja kahvit. Saamelaismuseo Siida toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan!
Lisätietoja:
tutkija Päivi Magga
Puh. 040 180 1501
paivi.magga[at]samimuseum.fi

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG