Pääsivu / Tiedotteet / Rakennusperinnön neuvontapäivä Siidassa 14.9.2016

Rakennusperinnön neuvontapäivä Siidassa 14.9.2016

torstai 18. Elokuuta 2016, 13.00

Saamelaismuseo Siida järjestää rakennusperinnön neuvontapäivän keskiviikkona 14. syyskuuta klo 16.30-18.30. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista vanhojen rakennusten omistajia kunnostustöihin. Vanhan rakennuksen myötä pääsee mielenkiintoiselle matkalle menneisyyteen ja esivanhempien elämään.

Tule Siidaan kuulemaan, oppimaan ja innostumaan! Vanhan rakennuksen säilyttäminen on kulttuuriteko.

Tilaisuuden aloittaa Siidan auditoriossa restaurointimestari Marko Korkeasalo kertomalla kunnostuksesta. Sen jälkeen siirrytään ulkomuseoalueelle, jossa tutustutaan rakennusperinnön hoitoon käytännön esimerkkien kautta. Ulkomuseoalueella kunnostetaan Tirron vanhempaa tupaa. Tuvan avulla tutustutaan hirsirakennusten tyypillisiin ongelmiin sekä Tirrossa tehtyihin ratkaisuihin. Tuvassa on muun muassa harvinainen mahdollisuus nähdä, miten perinteinen multapenkkirakenne tehdään.

Tapahtumassa kerrotaan myös rakennusperinnön hoidon avustuksista. Alueellisten ELY-keskusten avustukset rakennusperinnön hoitoon on tarkoitettu lähinnä rakennuksen ominaispiirteiden säilyttämistä tukeviin korjauksiin.  Museoviraston entistämisavustukset kohdistetaan valtakunnallisesti merkittäville rakennuksille vaativampiin restaurointitöihin.

Siidan rakennusperinnön neuvontapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Päivien tavoitteena on lisätä kulttuuriympäristöön liittyvää ymmärrystä ja arvostusta sekä innostaa toimimaan kulttuuriympäristön säilymisen ja hyvän hoidon puolesta.

Rakennusperinnön neuvontapäivään on vapaa pääsy. Saamelaismuseo Siida toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan!

Lisätietoja:

tutkija Päivi Magga

Puh. 040 180 1501

paivi.magga[at]samimuseum.fi

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG