Pääsivu / Tiedotteet / Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan kesä 2015

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan kesä 2015

torstai 28. Toukokuuta 2015, 08.50

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida on monipuolinen käyntikohde Inarin kirkonkylällä, jossa nähtävää ja koettavaa riittää koko päiväksi koko perheelle. Kesäkausi 2015 aukaistaan 1.6., jolloin siirrytään kesäaukioloaikoihin ja samalla avataan historiallinen ulkomuseoalue.

Siidassa toimii saamelaismuseon lisäksi Metsähallituksen luontokeskus, joka tarjoaa retkeilyneuvontaa Pohjois-Lapin upeisiin kohteisiin. Siidasta saat tiedon esimerkiksi Lemmenjoen kansallispuistossa toimivista yhteistyöyrittäjistä sekä päivittäisestä vuorovenekuljetuksesta, jolla pääsee nauttimaan upeasta tunturien ympäröimästä jokilaaksosta. Metsähallitus myös huolehtii Inarin kunnan matkailuneuvonnasta, joten paikallisten yrittäjien palveluista sekä tapahtumista löytyy tietoa Siidasta.

Siidan näyttelyt ovat valmiina vastaanottamaan kesävieraat. Kolme vaihtuvaa näyttelyä vievät matkalle Varangin vuonolle, esittelevät Antonio Briceñon upeita valokuvia ja kertovat Veehisten väen tarinaa. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Siidan pysyvissä näyttelyissä riittää uutta nähtävää niissä aiemminkin vierailleelle.

Saamelaismuseon historiallinen ulkomuseoalue avataan jälleen kesäkaudeksi. Ulkomuseoalueella pääsee tutustumaan esimerkiksi Kultamiehen kämppään ja Tirron pihapiiriin, lisäksi voi myös kokeilla taitojaan suopungin heitossa. 52-vuotiaalle ulkomuseoalueelle on myös rakennettu mobiiliopaste, joka videoin, kuvin ja tarinoin kertoo eri kohteista vähän enemmän. Mobiiliopasteen avulla pääsee lukemaan lisätietoja Tirron pihapiiristä sekä näkemään ulkomuseolla kuvattuja ohjelmia.

Kesäkaudella Siidassa järjestetään myös monipuolisesti tapahtumia. Inariviikkojen yhteydessä Siidan ulkomuseoalueella järjestetään Ulkomuseopäivä, jolloin on luvassa opastettuja kierroksia, käsityömyyntiä sekä -näytöksiä ja ohjelmaa lapsille. Ulkomuseopäivää vietetöön torstaina 23.7. kello 10 – 16. Tarkempi ohjelma löytyy Siidan tapahtumakalenterista www.siida.fi.

Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida on mukana järjestämässä perjantaina 24.7. vietettävää Lemmenjoen retkipäivää Suomen suurimmassa kansallispuistossa. Päivän ohjelmassa on luvassa muun muassa opastuksia, työnäytöksiä ja veneretkiä Lemmenjokilaaksoon. Lemmenjokipäivä on osa Inariviikkoja ja se järjestetään yhteistyössä Saariselän Sanomien ja Lemmenjoen yrittäjien kanssa. Tarkempi ohjelma löytyy Siidan tapahtumakalenterista.

Saamelaismuseon ylläpitämä Kolttien Perinnetalo avaa myös ovensa kesäksi Sevettijärvellä. Kolttien Perinnetalolla on pieni museokauppa sekä näyttely ja ulkomuseoalue. Perinnetalo on avoinna joka päivä kesäkuun alusta syyskuun 25. päivään saakka kello 10 – 18, ja sinne on vapaa sisäänpääsy.

Metsähallituksen luontotupa Utsjoella palvelee matkailijoita kesäkauden Utsjoen kylällä. Luontutuvalla saa retkeilyneuvontaa ja siellä toimii myös Utsjoen kunnan matkailuinfo, lisäksi alueen historiasta, luonnosta ja kulttuurista kertova näyttely uusittiin viime vuonna. Luontotupa on avoinna 9.6. – 18.9. maanantaista perjantaihin kello 10 – 18 ja sinne on vapaa pääsy.

Siida on kesäkaudella, 1.6. – 19.9. avoinna joka päivä kello 9 – 19. Toisessa kerroksessa Ravintola Sarrit on myös avoinna joka päivä ja tarjoaa lounasta seisovasta pöydästä päivittäin kello 11 – 17. Lisäksi tarjolla on paikanpäällä leivottua tuoretta pullaa ja muita herkkuja pienempään nälkään.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG