Pääsivu / Tiedotteet / Salainen metsäni -elokuva kuvailutulkittuna Camera Borealiksessa

Salainen metsäni -elokuva kuvailutulkittuna Camera Borealiksessa

perjantai 10. Marraskuuta 2017, 16.40

Mikä on kuvailutulkinta? Kuvailutulkinta muuttaa sanoiksi kuvallista tietoa, jota näkövammainen ei pysty näkemään. Kuvailutulkinnassa jäsennetään ja rajataan oleellista tietoa näköhavainnosta ja välitetään sitä vastaanottajalle. Kuvailutulkkausta käytetään mm. kuvataiteen, teatterin, ympäristön ja elokuvan kuvailussa. Camera Borealis -tapahtumassa esitettävään Salainen metsäni -elokuvaan on saatavana kuvailutulkinta. Salainen metsäni näytös alkaa sunnuntaina 19.11.2017 klo 15.45 Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa Inarissa.

Salainen metsäni -elokuva kuvailutulkittuna Camera Borealiksessa

Salainen metsäni -elokuva on kuvailutulkittuna Camera Borealiksessa. Kuvassa elokuvan päähenkilö Lauri.

Kuvailutulkinnan avulla näkövammainen pääsee yhdenvertaisena osalliseksi visuaalisesta kulttuurista ja tiedosta. Kuvailutulkinta hyödyttää myös heikkonäköisiä ja näkeviä, koska se auttaa ymmärtämään mikä on oleellista taideteoksen ymmärtämisessä. Maailmalla kuvailutulkitut elokuvat ovat saaneet yllättävän yleisön - rekkakuskit kuuntelevat niitä ajaessaan.

Kuvailutulkintaan tarvitaan älypuhelin ja kuulokkeet sekä Movie reading -niminen sovellus. Sovellus ladataan applikaatiokaupasta ja se kannattaa tehdä jo kotona. Applikaation Market-välilehdeltä pääsee valitsemaan suomenkieliset elokuvat ja sieltä Salainen metsäni-elokuvan.

Salainen metsäni -elokuva kuvailutulkittuna on ollut katseltavissa ja kuunneltavissa Yle Areenasta, mutta sen katseluaika on päättynyt sunnuntaina. Salainen metsäni on ensimmäinen elokuva, jonka Yle Areena on esittänyt kuvailutulkittuna.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG