Pääsivu / Tiedotteet / Siida Shopin monipuolinen valikoima

Siida Shopin monipuolinen valikoima

tiistai 18. Maaliskuuta 2014, 11.12

Näyttelyiden, Metsähallituksen neuvonta- ja lupapalveluiden sekä Saamelaismuseon kokoelmapalveluiden lisäksi Siidasta löytyy Siida Shop, josta saa helposti matkamuistot ja lahjat, niin itselle kuin ystävällekin.

Siida Shop on museo- ja luontokauppa, josta löytyy laaja valikoima tuotteita, jotka valikoidaan myyntiin huolella. Siida Shop - museokaupasta Siida Shop -museokaupasta löytyy saamelainen ja saamelaiskulttuurista kertova kirjallisuus, saamelainen käsityö eli duodji ja saamelainen musiikki. Siida Shop - luontokaupan tuotteet ovat luontoaiheisia: kirjoja, mutta myös alueen retkikohteiden logotuotteita, paikallisia elintarvikkeita ja retkeilijälle tärkeitä karttoja.

Siida Shop on myös panostanut ainutlaatuiseen tuotevalikoimaan. Osa tuotteista on tehty ainoastaan Siida Shopissa myytäväksi, ja niidenkin kehityksessä on kiinnitetty erityisesti huomiota tuotteen laadukkuuteen ja toimivuuteen, saamelaiskulttuuria ja pohjoista luontoa unohtamatta. Esimerkiksi Essi Ranttilan suunnittelemat Tiuhta-tuotteet ovat myynnissä ainoastaan Siida Shopissa. Tuotteiden kuviointi on saanut innoituksen saamelaisten perinteisestä paulakuvioinnista. Valikoimaan kuuluu Tiuhta-kuvioinen t-paita, almanakka ja muistiinpanovihko. Essi Ranttila on inarilainen nuori designer, joka on myös työskennellyt Siidan asiakaspalvelussa.

Luontokeskus on ottanut Siida Shoppiin myyntiin myös käsintehtyjä uniikkeja puukkoja. Valikoimasta löytyy tunnettujen suomalaisten puukontekijöiden, kuten Marttiinin ja Iisakki Järvenpään tekemiä, mutta myös paikallisten pienyrittäjien uniikkipuukkoja. Esimerkiksi ivalolaisen Antti Gröndahlin perinteisiä Riekko-puukkoja on myynnissä Siida Shopissa. Puukkopaja Riekkopuukot käyttää veitsien materiaalina visakoivua sekä koivuntuohta. Siidassa myynnissä olevat puukot ovat kaikki käyttöön tarkoitettuja, mutta erittäin kauniita käyttöesineitä.

Eri alojen paikallisten taitajien lisäksi Siida Shopista löytyy esimerkiksi hopeaseppä Tytti Bräysyn koruja. Hän on suunnitellut Nanguniemestä vuonna 2003 löytyneen hopea-aarteen perusteella korusarjan, jossa ovat korvakorut ja kaulariipus. Lisäksi Siida Shopista löytyy Tytin suunnittelemia koruja, joissa aiheina ovat pohjoisesta luonnosta löytyvät kasvit ja eläimet.

Matkamuistotuotteiden ja kirjallisuuden lisäksi kaupasta löytyy siis kauniita ja yksilöllisiä hopeakoruja eri tekijöiltä.

Siida Shop saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa on vierailun arvoinen kohde. Tuotevalikoimaan tulee useita uutuuksia vuosittain, joten Siidan facebook-sivua kannattaa seurata. Huolella valituiden tuotteiden joukosta löytyy varmasti tuliaisia ja mukavia muistoja vierailusta Siidassa. Siida Shop täydentää erinomaisesti näyttelyvierailun antia.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG