Pääsivu / Tiedotteet / Siidan Ulkomuseopäivässä ohjelmaa koko perheelle

Siidan Ulkomuseopäivässä ohjelmaa koko perheelle

torstai 14. Heinäkuuta 2016, 11.50

Osana Inariviikkoja Siidassa järjestetään jo viime vuonna tutuksi tullut Ulkomuseopäivä. Perjantaina 22.7. Siidan historiallisella ulkomuseoalueella on luvassa mm. käsityöpaja, opastuksia, kullanhuuhdontaa sekä suopunginheittokilpailu ja kasviluontopolku lapsille.

Siidan Ulkomuseopäivässä ohjelmaa koko perheelle

Ulkomuseopäivä 2015.

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida järjestävät yhdessä Ravintola Sarritin ja Kultamuseon kanssa Ulkomuseopäivän. Perjantaina 22.7. päivän ohjelma alkaa klo 10 ulkomuseon teemaopastuksella. Teemaopastus on suomeksi ja toinen vastaava opastus järjestetään päivän aikana myös klo 16.

Ulkomuseopäivän aikana on mahdollista tehdä itselle pienellä materiaalimaksulla oma uniikki matkamuisto käsityöpajassa sekä tutustua Kultamuseon työntekijöiden opastuksella kullan huuhdontaan. Lapset on huomioitu koko perheen ohjelmapäivässä omalla suopunginheittokilpailulla sekä kasviluontopolulla. Suopunginheittokilpailu alkaa klo 12 ja siihen voi ilmoittautua mukaan ulkomuseon portilla tai kilpailupaikalla, ulkomuseon suopunginheittopaikalla. Ylä-Lapin luontokeskuksen tekemään kasviluontopolkuun voi tutustua omatoimisesti koko päivän ajan.

Ravintola Sarrit tuo ulkomuseoalueelle pienen kahvion, jossa myydään kahvin lisäksi ainakin muurinpohjalättyjä. Lisäksi tarjolla on savusiikaa, mikäli Inarijärvi suo antejaan.

Tarkempi ohjelma kaikista Ulkomuseopäivän ohjelmista löytyy Siidan nettisivujen tapahtumakalenterista. Kaikki ulkomuseoalueella tapahtuvat ohjelmat kuuluvat Siidan pääsylipun hintaan, mutta ovat muuten maksuttomia, käsityöpajan muutaman euron materiaalimaksua lukuun ottamatta.

Ulkomuseopäivä huipentuu klo 17 alkavaan Latvavesillä -elokuvan näytökseen. Auditoriossa näytettävä elokuva on maksuton.

Lisätietoja: siida@samimuseum.fi tai puh. 0400 898 212.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG