Pääsivu / Tiedotteet / Sukelletaan talveen Vasatokassa ja Aurorassa - Suomen luonto juhlii 100-vuotiasta Suomea

Sukelletaan talveen Vasatokassa ja Aurorassa - Suomen luonto juhlii 100-vuotiasta Suomea

sunnuntai 29. Tammikuuta 2017, 21.50

Lauantai 4.2.2017 käynnistyy satavuotiaan Suomen luonnon päivien juhlinta. Saariselän Aurora-tapahtumatuvalla vietetään mukavaa päivää talviretkeilyn hengessä liukulumikenkiä testaten sekä esitelmistä ja kuvaesityksistä nauttien. Inarissa nuorisokeskus Vasatokassa puolestaan lumikenkäillään, rakennetaan lumesta ja lopuksi pulahdetaan vielä avantoon.

Saariselän Aurora-tapahtumatuvalla sukelletaan talviseen luontoon ja retkeilyyn klo 12 alkaen. Aurora-tapahtumatupa sijaitsee Saariselän talvikävelyreitin, Aurora-polun varrella. Polku lähtee Saariselän latujen lähtöportilta, josta kävelymatkaa tuvalle on 700 metriä. Mukaan kannattaa varata omaa evästä tarpeen mukaan. Tunnelmallisessa tuvassa ja pihanuotiolla on mahdollisuus eväiden syöntiin ja makkaran paistoon.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Metsähallitus Urho Kekkosen kansallispuisto, Partioaitta sekä retkeilyn ammattilaiset Eerikki Rundgren ja ”sajanpäivänäijä” Olli Järvenkylä.

Vasatokasta saat paikanpäältä lumikengät. Perheen pienimmät voi olla mukavampi viedä laavulle pulkalla. Päivän aikana kuullaan tarinoita Riutulan historiasta ja pääsee kokeilemaan lumikenkäilyä. Samalla katsellaan mitä talvisesta luonnosta löytyy. Kettulammen laavulla paistetaan makkarat ja kokeillaan lumirakentamista. Makkarat ja mehut voi ostaa paikan päältä omakustannehintaan. Talviseen luontoon sukellus päättyy rohkeimmilla avantoon! Vasatokan rantasauna on lämmin ja avannon jälkeen pääsee lauteille lämpimään.

Päivän järjestävät yhdessä Vasatokka, Riutulan kyläyhdistys ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Tapahtumiin kannattaa pukeutua sään ja kelin mukaisesti.

Talvinen luontopäivä 4.2. on ensimmäinen Suomi100 juhlavuoden neljästä Suomen luonnonpäivästä, jolloin juhlitaan Suomen lisäksi Suomen luontoa. Päivän teema on Sukella talveen ja eri puolilla Lappia ja Suomea järjestetään talvisia tapahtumia.

Molemmat tapahtumat ovat avoimia yleisötilaisuuksia, joihin kaikki toivotetaan tervetulleiksi.

 

Lisätietoja:

Auroran tapahtuma: Suunnittelija Kristiina Aikio, Metsähallitus, p. 0404804424

Vasatokan tapahtuma: Sari Kotikangas, Vasatokka p. 040 572 1445, Tarja Tuovinen, Metsähallitus, p. 040 756 9337

 

Lue lisää:

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG