Pääsivu / Tiedotteet / Suurpetoja ja tunturien sinnikoita – Camera Borealis ja upeat luontokuvat tulevat taas

Suurpetoja ja tunturien sinnikoita – Camera Borealis ja upeat luontokuvat tulevat taas

maanantai 28. Heinäkuuta 2014, 12.51

Vuonna 2013 yleisöennätyksen kerännyt luontokuvatapahtuma Camera Borealis järjestetään jälleen Inarissa 21. – 23.11.2014. Tänä vuonna tapahtuma laajenee: kuvaesityksiä on mahdollisuus seurata myös Espoossa, Luontokeskus Haltiassa ja lauantai-iltana nähdään saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa upeita luontokuvia ja musiikkia yhdistelevä konsertti.

Suurpetoja ja tunturien sinnikoita – Camera Borealis ja upeat luontokuvat tulevat taas

Kuva: Martti Rikkonen

Camera Borealis on Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vuosittain järjestämä tapahtuma, johon on vuosien varrella saatu erinomainen kattaus luontovalokuvauksen huippuja. 21.- 23.11.2014 olevan tapahtuman teemana on Karhuja ja kiirunoita – pohjoista elämää kuvaamassa, ja esiintyjinä nähdään aiempien vuosien tapaan niin paikallisia taitureita kuin alan huippuammattilaisiakin.

-Tänä vuonna Camera Borealikseen on saatu aiemmista vuosista poikkeava ohjelma, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Martti Rikkonen. – Luontokuvatapahtumasta edelleenkin on kyse, mutta tapahtuman laajeneminen Haltiaan sekä Sajoksen lauantai-illan konsertti on erityisen hienoa.

Marraskuussa Siidan auditoriossa nähdään kuvia linnuista ja suurpedoista.

-On todella hienoa, että tapahtumaan on saatu mukaan esimerkiksi Markus Varesvuo, jota voidaan pitää Suomen ykköslintukuvaajana, Rikkonen sanoo. – Lisäksi Pohjois-Lapin kameraseuran esitys Juutuanjoesta ja sen ympäristöstä ja ihmisistä kiinnostaa varmasti myös paikallisia.

Tapahtumassa uutta on yhteistyö Kaamosjazz -tapahtuman kanssa. Lauantai-iltana nähdään saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa poikkitaiteellinen elämys ”Kaukana pohjoisessa – matka luontoon kuvin ja sävelin”. Luvassa on elävällä musiikilla säestetty luontokuvaesitys kun Niillas Holmberg kvarteahtta ja Martti Rikkonen yhdistävät voimansa.

Camera Borealis on historiansa aikana pitänyt pintansa inarilaisena luontokuvatapahtumana. Ainutlaatuista tunnelmaa on aiemmin päässyt nauttimaan ainoastaan Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, mutta tänä vuonna myös pääkaupunkiseudulla asuvilla on mahdollisuus päästä osaksi tapahtumaa, kun osa tapahtumaviikonlopun esityksistä välitetään suorana Suomen luontokeskus Haltiaan Espooseen.

18. kertaa järjestettävä  Camera Borealis alkaa perjantaina 21.11. lasten päivällä, jossa nähdään kesällä pidetyn saamenkielisen lasten elokuvaleirin tuotoksia. Tarkempi ohjelma julkaistaan syksyn aikana. Ennakkoliput tulevat myyntiin luontokeskus Siidaan lokakuun lopussa.

Lisätietoja: Kirsi Ukkonen, kirsi.ukkonen(a)metsa.fi, 0400 479 986

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG