Pääsivu / Tiedotteet / Talven taitajat – Luontokeskus Siidan uusi näyttely vie matkalle pohjoisten lintujen maailmaan

Talven taitajat – Luontokeskus Siidan uusi näyttely vie matkalle pohjoisten lintujen maailmaan

maanantai 09. Helmikuuta 2015, 08.48

Markus Varesvuon lintukuvanäyttely Talven taitajat avataan Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa 11.2. Pohjoisessa Suomessa ja Varangilla kuvatut lintukuvat ovat näytillä aina huhtikuulle saakka.

Talven taitajat – Luontokeskus Siidan uusi näyttely vie matkalle pohjoisten lintujen maailmaan

Kuvallaan etelänkiisloista Markun Varesvuo sai toisen palkinnon kansainvälisessä World Press Photo-kilpailussa.

Jo Camera Borealiksessa marraskuussa luontokuvillaan ihastuttanut Markus Varesvuo on palkittu valokuvaaja, jonka erikoisosaamista on linnut. Talven taitajat näyttely koostuu tarkoin valituista helmistä, kuvista, jotka on poimittu monien tuhansien otoksien joukosta. Mukana on myös kansainvälisessä World Press Photo-kuvakilpailussa vuonna 2014 toisen sijan tuonut kuva etelänkiisloista. Valokuvanäyttely on syntynyt aiempien vuosien kuvauksista. Talvi on Varesvuolle läheinen teema.

-Pohjoinen talvi on ankara, ja on ihme, ettei kaikki linnut muuta etelämmäksi vaan jäävät pohjoiseen sinnittelemään, Varesvuo sanoo. – Lisäksi vuodenaika tarjoaa hienoja vaihteluita valokuvauksellisessa mielessä, talvi on yhtä aikaa sekä pimeä, väritön ja ankara että täynnä mitä kauneinta valoa, lumen tuomia erikoisefektejä ja kelien tarjoamia mahdollisuuksia.

Valokuvanäyttely avataan Metsähallituksen luontokeskus Siidassa keskiviikkona 11.2. luontoillan merkeissä. Luontoillassa Markus Varesvuo kertoo lintukuvaajan vuodesta, erityisesti vuodesta 2014. Ammattiluontokuvaajan täytyy tehdä kuvausmatkoja lajien perässä, siksi vuoteen 2014 mahtui useampi kaukomatka lintujen talvehtimisalueille sekä tiivistä kuvaamista kanalintujen mailla. Kahdeksasta kanalinnusta kertova kirja ilmestyy syksyllä.

Luontoiltaa vietetään Siidan auditoriossa kello 18 alkaen ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lintukuvaajan vuosi 2014 -kuvaesityksen lisäksi päästään tutustumaan Talven taitajat -näyttelyyn sekä tarjolla on piirakkakahvit.

 

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG