Pääsivu / Tiedotteet / Tasavallan Presidentti ja Rouva Haukio vierailivat Siidassa

Tasavallan Presidentti ja Rouva Haukio vierailivat Siidassa

tiistai 03. Huhtikuuta 2012, 12.23

Saamelaiskäräjien avajaisiin ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen vihkiäisiin saapuneet Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vierailivat Siidassa tiistaina 3.4. puoliltapäivin.

Tasavallan Presidentti ja Rouva Haukio vierailivat Siidassa

Museonjohtaja Tarmo Jomppanen esittelee vieraille Siidan johdantonäyttelyssä esillä olevaa Inarin Nanguniemestä löytynyttä hopea-aarretta.

Siidan pääovella vieraita vastassa olivat Siidan pihapiirin toiselta puolelta saapuneet inarinsaamen kielipesän, Piejun, lapset, jotka heiluttivat saamenlippuja ja toivottivat vieraat inarinsaamen kielellä tervetulleeksi Inariin. Tasavallan Presidentti ja Rouva Haukio olivat opetelleet matkaa varten saamen kieltä ja tervehtivätkin lapsia myös saameksi.

Vierailunsa aikana Tasavallan Presidentti ja Rouva Haukio tutustuivat Saamelaismuseon ja Ylä-Lapin luontokeskuksen näyttelyihin Siidassa. Vieraita opastivat museonjohtaja Tarmo Jomppanen, Sami museum - Saamelaismuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Nils-Henrik Valkeapää.

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus antoivat matkasta muistoksi Tasavallan Presidentille professori Veli-Pekka Lehtolan Saamelaiset suomalaiset -kirjan ja Rouva Haukiolle Petteri Laitin valmistaman hopeasta ja poronsarvesta valmistaman rannekorun.

Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, www.siida.fi, siida@samimuseum.fi, siida@metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG